Test av hvit og rød bordeaux

Apéritifs panel har smakt på fruktene av et Bordeaux i krise, hvite og røde viner fra de yngste tilgjengelige årgangene og fra så vel de store négocianthusene som fra såkalte petits châteaux. Her får du servert de 40 vinene vi testet.

Det er leit å si det, men vi er ikke veldig imponerte, selv om det finnes en håndfull riktig gode perler, også blant de rimeligste. For å få virkelig god vin må du imidlertid investere nærmere 150 kroner.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Torstein Østenstad, Ylajali og Robert Lie, Oscarsgate.

Remi Madsen  Torstein Østenstad   Robert Lie   Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 25. januar 2006, omfatter 40 hvite og røde viner fra Bordeaux i årgangene 2003 og 2004. Smakingen ble foretatt blindt etter farge, årgang og appellasjon. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2006. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Test av hvit og rød bordeaux 2003 og 2004

 

Del 1: Hvit bordeaux 2003 og 2004

 

Del 2: Rød bordeaux/supérieur 2003 og 2004

 

Del 3: Rød bordeaux cru 2003 og 2004

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen