Test av viner fra Priorato og Montsant

Etter å ha smakt seg gjennom tilbudet av viner fra Priorato og Montsant, er panelets konklusjon følgende: Vinene er overraskende modne og med et relativt begrenset lagringspotensial.

Siden vinene stort sett ligger mellom 2-300 kroner, bør vi kunne forvente mer i denne prisklassen. Men noen positive overraskelser kan vi likevel by på. Nemlig den søte røde Montsant-vinen Pansal del Calas 2001 og den store Priorato'en Clos Fontà 2000 fra Mas d'en Gil.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental og Robert Lie, Oscarsgate.

Remi Madsen - Robert Lie   Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 13. september 2005, omfatter 28 viner fra Priorato og Montsant. Smakingen ble foretatt blindt etter type, område og årgang. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover kategori før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. november 2005. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Test av viner fra Priorato og Montsant

 

Del 1: Test av viner fra Priorato

 

Del 2: Test av viner fra Montsant

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen