Tester

Nyhetene i basis januar 2018

De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

Blant de 75 nye produktene i polhyllene i januar er det mange godbiter å plukke med deg, og de aller beste er hvitviner. Men ikke fra stedene du oftest henter dine hvitviner. Derimot fra Østerrike, Sør-Frankrike og Sør-Afrika.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2018 - 09:47

 Aller mest overbevisende er Brundlmayer Langenloiser Käferberg 1ÖTW 2015 - en av flere gruner veltlinere som er kjøpt inn til basisutvalget denne vinteren. Og som kommer til å gjøre januarrmørket og kulda lettere å hanskes med. For på toppnivå som i dette, gir denne østerrikske arbeidshesten vin i verdensklasse, som bør finnes i en hver vinkjeller med respekt for seg selv. 

At slike viner fra gode produsenter lagrer godt er Nikolaihof Vom Stein Riesling Federspiel 2008, god dokumentasjon på. 

Har du mer sans for chardonnay, er Oak Valley Groenlandberg Chardonnay 2016 fra Sør-Afrika verd å satse på. Til felles med de to østerrikerne har den både filosofien i vinmarkene og i vinkjelleren. Vi snakker altså om viner som er dyrket og framstilt uten særlig inngripen verken av mennesker eller hjelpemidler, men som er uttrykk for det naturen har gitt i de respektive tilfellene. 

Det gjelder så absolutt også sørfranske Dom. Padie Fleur de Cailloux 2016 som sammen med sin røde parallell Dom. Padie Petit Taureau 2016 tydelig dokumenterer at denne delen av landet hevder seg helt i toppen. Men uten at det koster skjorta. I det hele tatt har januarnyhetene flere spennende godkjøp fra denne landsdelen. 

I det hele tatt er det mange gode viner i begge kulører som du kan studere på de neste sidene. Det gjelder også øl, og aller mest imponerende er Labietis Pokainu Mezs Barley Wine - et dessertøl fra Latvia krydret med urter. Det er noe å servere til neste gang du skal overraske med noe søtt på såvel tallerken som i glass.  

På den sterkeste siden ruler Vidda Tørr Gin - topp ingrediens til en vinterlig gin tonic.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her