Spesialpol
Her kan du finne gode vinkjøp til jul

Her kan du finne gode vinkjøp til jul

Spesialpolslippet har bordeauxer i 2012 som hovedfokus. En årgang som er mye bedre priset enn forgjengerne.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2015 - 08:38

Årgangen tilhører den klassiske typen hvilket vil si at modningen ikke var veldig høy, men tilstrekkelig, noe som sikrer balanserte viner med god syre og frukt samt bra tanniner. Takket være streng selektering har mange produsenter levert viner av veldig attraktiv kvalitet. Forutsatt at du ikke jakter høy alkohol, søt frukt og mye eik. 

Normalt er en klassisk årgang for den tålmodige, men gitt klimaendringene og moderne metoder i vinkjelleren, er vinene overraskende drikkevennlige. 

Prisene er lavere enn de foregående årgangene, og flere viner er mye lavere priset enn samme vin gjennom bestillingsutvalget, men billigsalg er det langtfra. Aller best valuta for pengene byr disse på: Ch. Pichon-Longueville Baron, Ch. Sociando-Mallet, Ch. Branaire-Ducru og Ch. Langoa-Barton.

Sistnevnte finnes også i en eldre utgave, Ch. Langoa-Barton 2001, til bare en hundrelapp mer. Denne vinen var med i bordeauxslippet også for ett år siden, hvilket viser at det ikke er alt som blir utsolgt med en gang. De som står i kø hele natta, går nemlig etter helt andre viner. Leter du etter virkelig vellagret bordeaux, er det godt utvalg av dem også. Blant annet en overligger fra i fjor: Ch. Montrose 1975 som fortsatt koster 1550. 

Jeg smakte 37 av de til sammen 352 bordeauxene som lanseres på de sju spesialpolutsalgene 3. desember. Ulempen med spesialpolene er jo at du må oppsøke butikken og helst stå i kø hvis det er spesielt ettertraktete viner du jakter på.

Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

De sju polbutikkene som har varene er Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim.  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fargerik kyllingsalat er det du trenger en mørk januarkveld
Dagens rett

En fargerik kyllingsalat er det du trenger en mørk januarkveld

Denne salaten med rester etter siste kyllingmåltid friskes opp med fargerike og supergode ingredienser. Den beste starten på en ny smakfull uke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her