Spesialpol
Her kan du finne gode vinkjøp til jul

Her kan du finne gode vinkjøp til jul

Spesialpolslippet har bordeauxer i 2012 som hovedfokus. En årgang som er mye bedre priset enn forgjengerne.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2015 - 09:38

Årgangen tilhører den klassiske typen hvilket vil si at modningen ikke var veldig høy, men tilstrekkelig, noe som sikrer balanserte viner med god syre og frukt samt bra tanniner. Takket være streng selektering har mange produsenter levert viner av veldig attraktiv kvalitet. Forutsatt at du ikke jakter høy alkohol, søt frukt og mye eik. 

Normalt er en klassisk årgang for den tålmodige, men gitt klimaendringene og moderne metoder i vinkjelleren, er vinene overraskende drikkevennlige. 

Prisene er lavere enn de foregående årgangene, og flere viner er mye lavere priset enn samme vin gjennom bestillingsutvalget, men billigsalg er det langtfra. Aller best valuta for pengene byr disse på: Ch. Pichon-Longueville Baron, Ch. Sociando-Mallet, Ch. Branaire-Ducru og Ch. Langoa-Barton.

Sistnevnte finnes også i en eldre utgave, Ch. Langoa-Barton 2001, til bare en hundrelapp mer. Denne vinen var med i bordeauxslippet også for ett år siden, hvilket viser at det ikke er alt som blir utsolgt med en gang. De som står i kø hele natta, går nemlig etter helt andre viner. Leter du etter virkelig vellagret bordeaux, er det godt utvalg av dem også. Blant annet en overligger fra i fjor: Ch. Montrose 1975 som fortsatt koster 1550. 

Jeg smakte 37 av de til sammen 352 bordeauxene som lanseres på de sju spesialpolutsalgene 3. desember. Ulempen med spesialpolene er jo at du må oppsøke butikken og helst stå i kø hvis det er spesielt ettertraktete viner du jakter på.

Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

De sju polbutikkene som har varene er Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim.  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir pizza til dessert i dag
Ukens kake
Browniepizza

Det blir pizza til dessert i dag

Denne kombinasjonen er garantert suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne oppskriften får du en helt annen opplevelse av tacomiddagen
Dagens rett
Squash-tortillas med avocado- og mango-salsa

Med denne oppskriften får du en helt annen opplevelse av tacomiddagen

Hjemmelagede squash-tortillas er enkelt, utrolig godt, og vil ta hverdagsmiddagen til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leker med underdog-drue og det gir veldig gode resultater
Godbiter i pollisten

Leker med underdog-drue og det gir veldig gode resultater

Pinot blanc er ikke den hotteste druen i pinot-familien, men hos Marc Kreydenweiss får den ekstra karakter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv
Dagens rett
Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv

Du trenger bare en suppe eller salat ved siden av.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften får du en helt annen opplevelse av tacomiddagen
Dagens rett
Squash-tortillas med avocado- og mango-salsa

Med denne oppskriften får du en helt annen opplevelse av tacomiddagen

Hjemmelagede squash-tortillas er enkelt, utrolig godt, og vil ta hverdagsmiddagen til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv
Dagens rett
Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv

Du trenger bare en suppe eller salat ved siden av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her