Spesialpol
Her kan du finne gode vinkjøp til jul

Her kan du finne gode vinkjøp til jul

Spesialpolslippet har bordeauxer i 2012 som hovedfokus. En årgang som er mye bedre priset enn forgjengerne.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2015 - 09:38

Årgangen tilhører den klassiske typen hvilket vil si at modningen ikke var veldig høy, men tilstrekkelig, noe som sikrer balanserte viner med god syre og frukt samt bra tanniner. Takket være streng selektering har mange produsenter levert viner av veldig attraktiv kvalitet. Forutsatt at du ikke jakter høy alkohol, søt frukt og mye eik. 

Normalt er en klassisk årgang for den tålmodige, men gitt klimaendringene og moderne metoder i vinkjelleren, er vinene overraskende drikkevennlige. 

Prisene er lavere enn de foregående årgangene, og flere viner er mye lavere priset enn samme vin gjennom bestillingsutvalget, men billigsalg er det langtfra. Aller best valuta for pengene byr disse på: Ch. Pichon-Longueville Baron, Ch. Sociando-Mallet, Ch. Branaire-Ducru og Ch. Langoa-Barton.

Sistnevnte finnes også i en eldre utgave, Ch. Langoa-Barton 2001, til bare en hundrelapp mer. Denne vinen var med i bordeauxslippet også for ett år siden, hvilket viser at det ikke er alt som blir utsolgt med en gang. De som står i kø hele natta, går nemlig etter helt andre viner. Leter du etter virkelig vellagret bordeaux, er det godt utvalg av dem også. Blant annet en overligger fra i fjor: Ch. Montrose 1975 som fortsatt koster 1550. 

Jeg smakte 37 av de til sammen 352 bordeauxene som lanseres på de sju spesialpolutsalgene 3. desember. Ulempen med spesialpolene er jo at du må oppsøke butikken og helst stå i kø hvis det er spesielt ettertraktete viner du jakter på.

Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

De sju polbutikkene som har varene er Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim.  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her