Tester

Spesialpol whisky desember 2017

Dette er årets julegave til whiskyelskeren

Dette er årets julegave til whiskyelskeren

Bowmore 23 years old Port Cask Matured er best av 31 whiskyer som lanseres i spesialpolutsalgene neste uke. Men det koster flesk.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2017 - 17:13

Bowmore 23 yo Port Cask Matured 1989 koster 3495,50 kroner. De færreste, med mindre du har et nerdete forhold til whisky, vil synes en 23 år gammel whisky er verd så mye. Men whisky er svindyrt. Og det kommer ikke til å bli bedre. Stadig nye og velskodde markeder oppdager disse dråpene og prisene oppfører seg deretter. Derfor ser mange på whisky som en investering, mer enn noe som skal sprettes på neste fest. 

Skal du satse på whisky i stedet for pensjonssparing, er dette våre beste tips til investeringswhisky:

Highland Park Vintersolsnu - kun ett fat som Vinmonopolet har kjøpt, dermed sjelden

The Glenlivet Single Malt Scotch  "The Pittandlich" Single Cask Edition    21 flasker 

Chichibu The Peated       60 flasker tilgjengelig 

Hanyu Final Vintage 15YO vanvittig sterkt etterspurt japansk whisky, koster 6000, 60 flasker tilgjengelig

Hanyu 2000 Number One Drinks 10th Anniversary (ikke smakt, koster 6000 kroner, kun 6 flasker)

De japanske whiskyene særlig de fra Hanyu, er faktisk billigere i Norge enn hva du må ut med i andre markeder. Skal du sikre deg en av disse, må du ta med hele familien til et av spesialpolutsalgene på torsdag, for det er kun en flaske til hver. Og nerdetettheten i køen er forventet å bli høy. 

Hvis du nøyer deg med å nyte, men vil ha mest mulig whisky for hver krone, er dette våre stalltips:  

 

Yamazaki 12 YO   slippets aller beste kjøp til kroner 641,90  48 flasker tilgjengelig

Hazelburn 13yo Sherry Wood  koster 1021 og finnes i 60 eksemplarer

Longrow 18 yo Limited Edition 2017 Release (ikke smakt, men knallgod, 1270 kroner)

Hvis pris ikke betyr noe, skal du gå for disse:

Teaninich 17 YO  veldig dyr, men også veldig god, 36 flasker

Bowmore 23 YO Port Cask testens beste, på minussiden finnes kun i 9 eksemplarer

Duncan Taylor Dimensions Linkwood 1990  stor nytelse, men ikke billig 

 

På de neste sidene finner du smaksnotatene for de 32 whiskyene som er testet. Siden whiskyene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto
Dagens rett

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto

Det burde være forbudt å kaste rekeskall, uten å lage kraft av dem først, for den gir sykt god smak til en risotto. Har du noen reker etter helgen, kan du tilsette dem men de er faktisk ikke nødvendige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her