Godbiter i pollisten
Dette er champagnene som gir aller mest for pengene og som er å få tak i til 17. maifesten

Dette er champagnene som gir aller mest for pengene og som er å få tak i til 17. maifesten

Champagneutvalget på polet er helt fantastisk, og dekker ethvert behov fra den rimeligste til 250 kroner og oppover. Men noen gir bedre valuta for pengene enn andre.
Aase E. Jacobsen
11 Mai 2019 - 14:45

Champagne er aldri billig, men som med all annen type vin er det store prisforskjeller som reflekterer etterspørsel og status mer enn nødvendigvis kvaliteten objektivt sett. 

Derfor har vi plukket ut noen champagner som gir bedre valuta for pengene enn andre, blant 360 champagner som er vurdert de siste par årene.

På neste side finner du 360 champagner som får 85 poeng og mer og som er å finne i butikk eller kan bestilles

De aller beste kjøpene på øverste hylle kjennetegnes av stor kompleksitet, på linje med det aller beste fra denne sagnomsuste appellasjonen nord i Frankrike.

De Sousa Mycorhize er en slik champagne, laget i et svært begrenset antall, rundt 1200 flasker, av chardonnaydruer fra grand cru-landsbyen Avize i Côte des Blancs. De er biodynamisk dyrket og etter spontangjæringen modnes basevinen i brukte 225 liters fat (barriques) før den får tre år på bunnfallet i flaskene etter gjæringen som skaper boblene. Og de er helt perfekte. Sammenlignet med områdets toppcuveer er prisen på 667 kroner veldig gunstig. 

Tribaut Schloesser L'authentique 2009 er en annen imponerende champagne som har fått mye kompleksitet etter sju år på bunnfallet i flasken. Den er pinot noir-dominert og druematerialet kommer fra Aÿ, Écueil og Romery i Montagne de Reims. Den første en grand cru-landsby, de to andre har betydelig lavere status i områdets klassifikasjon (henholdsvis 90 og 85 prosent av 100), men siden det er brukt druer gamle vinstokker er konsentrasjonen høy, også denne champagnen er modnet i fransk eik før flaskemodningen. 

Vincent Couche Chardonnay de Montgueux, Barrat-Masson Les Margannes Brut Nature og Coessens Largillier Brut Nature er tre andre champagner som kombinerer super konsentrasjon og et godt terroiruttrykk med en veldig god pris og samtlige er representanter for den nye generasjon av vinbønder som lager champagne selv, såkalt grower's champagne. 

Vincent Couche Chardonnay de Montgueux kommer fra Montgueux i Côte des Bar, den sørlige delen av Champagne som i de senere år har fått mye oppmerksomhet, ikke bare for sin chardonnay som i dette tilfellet men også for sin pinot noir. Det er Coessens Largillier Brut Nature et veldig godt eksempel på, et strålende uttrykk for champagne laget av denne druen alene. 

Barrat-Masson Les Margannes Brut Nature kommer fra Côte de Sézanne, et annet underområde som er i vinden, særlig for sin chardonnay, som denne champagnen er et veldig godt eksempel på. 100 prosent chardonnay fra sterkt kalkholdig leire har gitt en champagne som er så lekker som den kan bli og altså til en like lekker pris.

Beste kjøp under 450 kroner  

A.D. Coutelas Origin' Extra Dry Gold 

Barrat-Masson Fleur de craie Extra Brut 

A.D. Coutelas Eloge Premier Cru Blanc de Blancs Brut  

Barbichon Blanc de Blancs Brut 

Benard-Pitois Blanc de Blancs Brut 2006

Laherte Blanc de Blancs Brut Nature 

Beste kjøp under 300 kroner

Bénard-Pitois Brut Réserve

Moutardier Cuvée Carte d'Or Brut 

Philizot & Fils Brut numéro 3

På neste side finner du 360 champagner som får 85 poeng og mer og som er å finne i butikk eller kan bestilles

 

Slik er testen gjennomført:

Champagnene er smakt over en periode på drøyt to år, men de er samtlige å få tak på polet. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her