Tester

Norsk juleøl på polet 2017

Dette er de beste norske juleølene på polet

Dette er de beste norske juleølene på polet

Det er all grunn til å glede seg til jul, også når det er snakk om øl. Men du må altså på polet for å kjøpe det ekte juleølet.
Aase E. Jacobsen
17 November 2017 - 14:00

Og ikke bare at du må på polet, men du må faktisk gå for de rikeste og sterkeste ølene for å få full uttelling.

Klassikeren Ringnes Julebokk 2016  får med sine 9 alkoholprosenter selskap av Aja Julekvad med 10 enda mer potente prosenter i smakstoppen. Grim & Gryt Vinternatt har bare 8 prosent, men det er akkurat det dette ølet trenger for maksimal balanse.

Selv om 10 prosent høres mye ut for et øl, er det altså svært få viner som er så alkoholsvake. For ølene som topper årets liste er ikke bare de mørkeste og rikeste juleølene, de er i tillegg de mest balanserte. Og denne kombinasjonen er den vanskeligste delen av øvelsen som heter å brygge et godt og kraftig juleøl. Det kan lett bli for mye av både det ene og det andre og med smaker som spriker i alle retninger. Spesielt om ølet er brygget for kort tid før flasketapping. Eksempelvis er Lindheims 100 days of juleøl brygget i april, i god tid med andre ord, men dette superkonsentrerte ølet bør ideelt sett ligge minst ett år før det nytes. Det er rett og slett for ugjennomtrengelig i dag, men har altså utrolig mye å by på for den tålmodige.

Juleøl er i stor grad for den tålmodige, og den som klarer å stå imot fristelsen å drikke opp alt den første jula. Selvsagt finnes det mange juleøl med polstyrke og spesielt de med 5-6 prosent, som skal drikkes opp før nyttår, og som ikke blir så mye bedre med lagring.  

På de neste sidene finner du de norske juleølene listet etter poeng og fordelt på henholdsvis bestillingsutvalget og tilleggsutvalget

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her