Drikke

De beste tax-free-kjøpene

Disse vinene lønner det seg aller mest å kjøpe taxfree

Disse vinene lønner det seg aller mest å kjøpe taxfree

Ikke bare sparer du mye ved å kjøpe disse 48 anbefalingene fra tax-free-hylla, men vinene er gode kjøp allerede på polet.
Aase E. Jacobsen
21 Juni 2017 - 10:47

Det er ingen vits i å slepe med seg hverdagsviner hvor du sparer 30 kroner flasken i tillegg til bagasje, slitne unger, ektefeller eller hva du nå har med deg på reisen. Og det er veldig mange eksempler på slike småbesparelser etter å ha studert utvalget av vin på tax-free.no. Det vil si de 610 vinene som finnes på Gardermoen ankomst.

Virkelig gode kjøp er det bare en håndfull av og de finner du på de neste sidene.

Der finner du viner som er gode eller meget gode kjøp på polet og hvor du sparer minst 50 kroner

Noen viner skiller seg imidlertid ut og det er den sicilianske produsenten Planeta som stort sett går for halv pris eller lavere på flyplassen. Det gjør også Perrin Côtes du Rhône Nature. Samt den hvite Leitz Eins Zwei Dry og de røde vinene Condado de Haza Crianza og Kanonkop Kadette som er priset 40 prosent lavere enn på polet.

Noen av vinene du sparer mest på er ganske dyre viner. Og om vinen skulle være korket eller på annen måte ødelagt, er det stort sett bare å sende inn et skjema du finner nederst på nettsidene til tax-free.no (reklamasjoner). Utlegget blir refundert om klagen blir akseptert. I de færreste tilfellene blir klagerne bedt om å returnere produktet. Antall klager er ifølge Trade Retail Norge rundt 200 i måneden, og med et salg på 600.000 flasker eller bokser i måneden, er åpenbart svært få som gidder å klage. 

Det finnes også gode øl å velge mellom, fra Kinn, Nøgne Ø og Haandbryggeriet, men her er naturlig nok ikke besparelsesmulighetene like store. De ligger på rundt 30 kroner per flaske.

På de neste sidene finner du viner som er gode eller meget gode kjøp på polet og hvor du sparer minst 50 kroner

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det danske romeventyret
+

Det danske romeventyret

Hvis «dansk rom» høres utenkelig ut, ja, da har du ikke fulgt med. I dag finnes 15 danske destillerier som lager rom fra bunnen av. Og rom som importeres fra Karibia for å modnes i Danmark.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her