TEST: Disse vinene lønner det seg aller mest å kjøpe taxfree

Test De beste tax-free-kjøpene

Disse vinene lønner det seg aller mest å kjøpe taxfree

Ikke bare sparer du mye ved å kjøpe disse 48 anbefalingene fra tax-free-hylla, men vinene er gode kjøp allerede på polet.

Det er ingen vits i å slepe med seg hverdagsviner hvor du sparer 30 kroner flasken i tillegg til bagasje, slitne unger, ektefeller eller hva du nå har med deg på reisen. Og det er veldig mange eksempler på slike småbesparelser etter å ha studert utvalget av vin på tax-free.no. Det vil si de 610 vinene som finnes på Gardermoen ankomst.

Virkelig gode kjøp er det bare en håndfull av og de finner du på de neste sidene.

Der finner du viner som er gode eller meget gode kjøp på polet og hvor du sparer minst 50 kroner

Noen viner skiller seg imidlertid ut og det er den sicilianske produsenten Planeta som stort sett går for halv pris eller lavere på flyplassen. Det gjør også Perrin Côtes du Rhône Nature. Samt den hvite Leitz Eins Zwei Dry og de røde vinene Condado de Haza Crianza og Kanonkop Kadette som er priset 40 prosent lavere enn på polet.

Noen av vinene du sparer mest på er ganske dyre viner. Og om vinen skulle være korket eller på annen måte ødelagt, er det stort sett bare å sende inn et skjema du finner nederst på nettsidene til tax-free.no (reklamasjoner). Utlegget blir refundert om klagen blir akseptert. I de færreste tilfellene blir klagerne bedt om å returnere produktet. Antall klager er ifølge Trade Retail Norge rundt 200 i måneden, og med et salg på 600.000 flasker eller bokser i måneden, er åpenbart svært få som gidder å klage. 

Det finnes også gode øl å velge mellom, fra Kinn, Nøgne Ø og Haandbryggeriet, men her er naturlig nok ikke besparelsesmulighetene like store. De ligger på rundt 30 kroner per flaske.

På de neste sidene finner du viner som er gode eller meget gode kjøp på polet og hvor du sparer minst 50 kroner

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen