Godbiter i pollisten
Dette er champagnene du skal kjøpe med deg til nyttårsfesten

Dette er champagnene du skal kjøpe med deg til nyttårsfesten

Her er en guide til de beste blant flaskene som finnes i polhyllene akkurat nå. Ikke bare champagne, men også rimeligere musserende. Og i år har polet for første gang åpent på nyttårsaften.
Aase E. Jacobsen
30 Desember 2016 - 21:12

Det er tre dager til rakettene begynner å smelle og på høy tid å handle inn champagnen. Selv om du i år altså kan vente helt til kl 14.55 med å gå på polet. Men det er ikke å anbefale. På det tidspunktet bruker hyllene med bobler å være svært glisne. 

Tilbudet av champagne i Norge er totalt sett vanvittig godt, men det meste må bestilles, og det rekker du neppe nå tre dager før. Dermed må du basere deg på det som allerede finnes i hyllene, og det er langt fra representativt. I kategori 1 som er alle landets 307 polutsalg, er det magert med gode bobler. Det gjelder også i kategori 2 og 3. I kategori 4 og oppover som teller drøyt halvparten av alle butikkene begynner det å hjelpe. Spesielt siden disse utsalgene gjerne tar inn til såkalt lokal liste.

På undersidene finner du ulike oversikter over hva du skal se etter for å maksimere smak og gode bobler pr krone investert. Men også hvilke luksuschampagner du kan vente deg å finne i (noen få) polhyller.

Om du nøyer deg med en rimeligere løsning enn champagne finner du også en anbefaling på to virkelige perler.

Men når det gjelder hvilke polutsalg som har hva, eller om ditt nærmeste pol har den champagnen du har mest lyst på, må du nok bruke Vinmonopolets egne nettsider for å orientere deg.

Sannsynligheten for at du må nøye deg med det nest beste er faktisk liten, men da må du ikke vente til siste øyeblikk. Husk at du alltid kan søke opp smaksnotatene på våre sider ved hjelp av varenummeret du finner på hyllemarkøren når du står på polet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her