Godbiter i pollisten
Dette er champagnene du skal kjøpe med deg til nyttårsfesten

Dette er champagnene du skal kjøpe med deg til nyttårsfesten

Her er en guide til de beste blant flaskene som finnes i polhyllene akkurat nå. Ikke bare champagne, men også rimeligere musserende. Og i år har polet for første gang åpent på nyttårsaften.
Aase E. Jacobsen
30 Desember 2016 - 21:12

Det er tre dager til rakettene begynner å smelle og på høy tid å handle inn champagnen. Selv om du i år altså kan vente helt til kl 14.55 med å gå på polet. Men det er ikke å anbefale. På det tidspunktet bruker hyllene med bobler å være svært glisne. 

Tilbudet av champagne i Norge er totalt sett vanvittig godt, men det meste må bestilles, og det rekker du neppe nå tre dager før. Dermed må du basere deg på det som allerede finnes i hyllene, og det er langt fra representativt. I kategori 1 som er alle landets 307 polutsalg, er det magert med gode bobler. Det gjelder også i kategori 2 og 3. I kategori 4 og oppover som teller drøyt halvparten av alle butikkene begynner det å hjelpe. Spesielt siden disse utsalgene gjerne tar inn til såkalt lokal liste.

På undersidene finner du ulike oversikter over hva du skal se etter for å maksimere smak og gode bobler pr krone investert. Men også hvilke luksuschampagner du kan vente deg å finne i (noen få) polhyller.

Om du nøyer deg med en rimeligere løsning enn champagne finner du også en anbefaling på to virkelige perler.

Men når det gjelder hvilke polutsalg som har hva, eller om ditt nærmeste pol har den champagnen du har mest lyst på, må du nok bruke Vinmonopolets egne nettsider for å orientere deg.

Sannsynligheten for at du må nøye deg med det nest beste er faktisk liten, men da må du ikke vente til siste øyeblikk. Husk at du alltid kan søke opp smaksnotatene på våre sider ved hjelp av varenummeret du finner på hyllemarkøren når du står på polet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her