TEST: Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom.

God vin er noe du rett og slett ikke får nok av, selvsagt under forutsetning av at du liker vin og har et optimalt sted å oppbevare flaskene. 

Og god vin i magnumflasker vekker ekstra begeistring, enten de kommer som gave eller at det skjenkes rundt bordet fra slike. Store flasker har også en annen stor fordel, og det er at de lagrer bedre enn mindre flasker. Derfor vil ofte en vin smake mindre modent fra en stor flaske enn en liten, selv om de er tappet samtidig. 

Siden store flasker er dyrere å håndtere gjennom hele prosessen (høyere emballasjepris og mer manuelt arbeid), er det sjelden at et større volum belønnes prismessig. Men verdien av den ekstra gleden oppveier merprisen du må ut med. 

Det er langt større utvalg av røde magnumflasker enn hvite, og de røde vinene på side 4 i denne testen er gjennomgående av høyere kvalitet enn de hvite på side 3. Det har kun med tilgjengelighet å gjøre som igjen er et resultat av etterspørselen. De beste hvite magnumene, så som topp burgundere og tysk riesling, blir raskt utsolgt, og på denne tiden av året er det lite nytt hvitt i stort format. Men blant de 36 hvitvinene i denne oversikten, er det mange hvitviner som vil vekke stor begeistring. Flere av dem har et bra lagringspotensial.

Det er imidlertid større interesse for lagringsdyktige rødviner i magnum, i denne versitken finner du i alt 110 slike, noe som også reflekteres i prisene. Men gode kjøp er lette å finne. 

På de neste sidene finner du de hvite og røde vinene listet etter poeng 

Og her ser du hvilke viner som topper listen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen