TEST: Med disse ølene får du garantert en sterk smaksopplevelse

Test Spesialpoløl og brennevin mars 2017

Med disse ølene får du garantert en sterk smaksopplevelse

Og hvis ikke dette er sterkt nok, finnes det mye godt brennevin i spesialbutikkene fra fredag i denne uka.

Britiske Hawkshead Norther Imperial Stout er intet mindre enn et fantastisk godt øl. Men ikke et øl du klarer store mengder av. Det gjelder for så vidt også Stone Brewing Encore Series Stone Bitter Chocolate Oatmeal Stout og Avery Brewing Co. Tweak Bourbon Barrel Aged Coffee Stout. Samtlige er øl som kommer til å gjøre det godt i en kjeller i mange år framover, selv om de færreste klarer å holde fingrene av fatet.                

Noe mer drikkevennlig i dag, men likevel med godt potensial er norskbryggete Kinn Rekved nr. 4 Bresjnev Bordeaux som er et fascinerende øl hvor den flotte stoutkarakteren får følge av rødvinspreg. Veldig godt håndverk.

Det er også det andre norske ølet i toppen, Nøgne Ø Eternal Rest Russian Imperial Stout. Men det vil ha godt av å legges i kjelleren noen år. Og er et ekstremt lagringsdyktig øl.  Det samme kan sies om La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 19.    

Det aller mest drikkevennlige (og det mest moderate hva alkohol angår) av toppskårerne er Boon Oude Geuze Vat 79 Monoblend som er en lekkerbisken av det sjeldne i surølklassen. Er du i surølmodus, er det flere godbiter å velge mellom.

På side 2 finner du alle ølene som er smakt

Også brennevinshyllene får påfyll. Blant de 18 som er smakt og som lanseres, er det en cognac, en grappa og to rom som står ut i mengden av for øvrig mange veldig spennende og gode fruktdestillater. De fleste er signert Capovilla - en kultprodusent som lager svært små kvanta, og derfor er også disse flaskene rasjonert. Kun en pr kunde.  

På side 3 finner du alle brennevinene

Her kan du studere hele utvalget av øl og brennevin som kommer i salg og i hvilke butikker de forskjellige produktene kommer 

For å få tak i disse ølene og brennevinene må du altså troppe opp på ett av de sju spesialpolutsalgene: Aker Brygge, Oslo, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord-polet, det på Sandnes Kvadrat eller Bankkvartalet i Trondheim. 

På de neste sidene finner du de 42 testete ølene og de 18 testete brennevinene listet etter poeng. Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking. Lanseringsstart er kl 10.00 den 31. mars 2017.  

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen