Tester

Spesialpoløl og brennevin mars 2017

Med disse ølene får du garantert en sterk smaksopplevelse

Med disse ølene får du garantert en sterk smaksopplevelse

Og hvis ikke dette er sterkt nok, finnes det mye godt brennevin i spesialbutikkene fra fredag i denne uka.
Aase E. Jacobsen
29 Mars 2017 - 20:33

Britiske Hawkshead Norther Imperial Stout er intet mindre enn et fantastisk godt øl. Men ikke et øl du klarer store mengder av. Det gjelder for så vidt også Stone Brewing Encore Series Stone Bitter Chocolate Oatmeal Stout og Avery Brewing Co. Tweak Bourbon Barrel Aged Coffee Stout. Samtlige er øl som kommer til å gjøre det godt i en kjeller i mange år framover, selv om de færreste klarer å holde fingrene av fatet.                

Noe mer drikkevennlig i dag, men likevel med godt potensial er norskbryggete Kinn Rekved nr. 4 Bresjnev Bordeaux som er et fascinerende øl hvor den flotte stoutkarakteren får følge av rødvinspreg. Veldig godt håndverk.

Det er også det andre norske ølet i toppen, Nøgne Ø Eternal Rest Russian Imperial Stout. Men det vil ha godt av å legges i kjelleren noen år. Og er et ekstremt lagringsdyktig øl.  Det samme kan sies om La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 19.    

Det aller mest drikkevennlige (og det mest moderate hva alkohol angår) av toppskårerne er Boon Oude Geuze Vat 79 Monoblend som er en lekkerbisken av det sjeldne i surølklassen. Er du i surølmodus, er det flere godbiter å velge mellom.

På side 2 finner du alle ølene som er smakt

Også brennevinshyllene får påfyll. Blant de 18 som er smakt og som lanseres, er det en cognac, en grappa og to rom som står ut i mengden av for øvrig mange veldig spennende og gode fruktdestillater. De fleste er signert Capovilla - en kultprodusent som lager svært små kvanta, og derfor er også disse flaskene rasjonert. Kun en pr kunde.  

På side 3 finner du alle brennevinene

Her kan du studere hele utvalget av øl og brennevin som kommer i salg og i hvilke butikker de forskjellige produktene kommer 

For å få tak i disse ølene og brennevinene må du altså troppe opp på ett av de sju spesialpolutsalgene: Aker Brygge, Oslo, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord-polet, det på Sandnes Kvadrat eller Bankkvartalet i Trondheim. 

På de neste sidene finner du de 42 testete ølene og de 18 testete brennevinene listet etter poeng. Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking. Lanseringsstart er kl 10.00 den 31. mars 2017.  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her