Drikke
Nyhetene på polet november 2011

Nyhetene på polet november 2011

Redaksjonen
02 November 2011 - 13:59

For unødvendig mange av de 73 produktene kommer fra våre naboland. Uten at det bidrar til noe kvalitetsløft. For kvaliteten på en slik lansering ville vært minst like høy om det bare var norske produkter med. Det er ikke minst øl en meget god dokumentasjon på. Også eple- og bærbaserte produkter, både med og uten alkohol. Så her har polfolket gått over bekken etter vann.Vanlige vinnyheter kommer i bakgrunnen med et slikt fokus. Og særlig når kvaliteten på det som lanseres gjennomsnittlig og relativt sett bare kan karakteriseres som grei. Noen lyspunkter finnes dog, og det i det folkelige hjørnet. De beste kjøpene denne gangen er en sjelden petit verdot fra Uruguay, et par fra Côtes du Rhône samt noen røde boksviner.

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed VIEW="embeddedoldimage" SIZE="original" CUSTOM:OLDHEIGHT="166" CUSTOM:OLDWIDTH="125">Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomførtNyhetene som er i salg fra og med 5. november 2011 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. november 2011. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre. Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget november 2011. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.KatalogerFra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig, og denne er dessverre heller ikke tilgjengelig på nett. Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:• Total produktkatalog for perioden november/desember 2011 (1,55 MB)• Katalog med nyheter i basisutvalget for perioden november/desember 2011 (795 kB)• Liste med nyheter i basisutvalget for perioden november/desember 2011 (71 kB)• Liste med nyheter i bestillingsutvalget for perioden november/desember 2011 (134 kB) Tidligere lister finner du her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=141674

Lenkene nedenfor leder deg til testens fem artikler.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her