TEST: På jakt etter det helt spesielle som julegave?
Test
(Bilde: )

På jakt etter det helt spesielle som julegave?

Da er spesialpolslippet denne uken stedet. Men det kan bli kamp om flaskene med vellagret vin. Også om denne.

Det er nemlig moden vin som er tema for desember på spesialpolet. Og i første omgang moden bordeaux. 

Ch. Margaux 1985 er en sjelden mulighet til å smake en legendarisk vin i vellagret, men fortsatt stor form. Og prisen er trolig det samme som den vil være når den kommer i 2013-årgang. Men som nevnt - få flasker og mange i samme ærend. Det blir det trolig også når det kommer til en annen margaux, nemlig Ch. Giscours 1970 - en imponerende ungdommelig 46 år gammel vin. 

Léoville-slottene er sterkt representert i toppen. Barton 2005 er et knallkjøp. Og Las Cases er ikke langt unna i i henholdsvis 1989 og 2006

Ikke alt av bordeauxvin er i de øvre prisklasser. To favoritter blant de rimeligere er Ch. Sociando-Mallet og Ch. Fourcas-Dupré som begge lanseres i flere årganger - og som du neppe må bruke albuene for å få tak i. De finnes også i yngre utgaver som du i ro og mak kan bestille fra pc eller mobil.

På den søte bordeauxsiden vil det selvsagt bli mye trøkk på Ch. Yquem 2004. Og vi snakker faktisk om halv pris eller lavere. Årets kupp?

I dette noble selskapet blir Wolfer Goldgrube Riesling Spätlese Goldkapsel 2007 nærmest en outsider, men det er bare fordi produsenten ikke er like kjent. Vollenweider er imidlertid en magiker med riesling og prisene er magisk gunstige.

Se alt det gode han har å by på

Det vil også bli kamp om modne boblene. Deriblant William Deutz 1985 i magnum som er virkelig imponerende gitt alderen.

Siste årgang ut av denne champagnen er også et knallkjøp - og den kan bestilles

Men prismessig kan den ikke konkurrere med Henriot 1996 i magnum.  

På side 3 finner du smaksnotatene for de 63 vinene som er testet

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen