Tester

Nyhetene i basis november 2017

Påfyll på øverste hylle

Påfyll på øverste hylle

I november er det 77 nye produkter på plass i polhyllene. De beste er i det øvre prissjikt. Men så er det jo snart jul. Den fulle oversikten finner du her.
Aase E. Jacobsen
03 November 2017 - 13:42

Et av de mest imponerende innslagene blant novembernyhetene i basis er likevel et alkoholfritt øl. Gotlands Bryggeri Easy Rider Bulldog Non Alco IPA er rett og slett et usedvanlig godt øl som konkurrerer også med de fleste IPA-er med alkohol. 

Du kan derfor gå julebordsesongen trygt i møte med et slikt øl i kjøleskapet. Det blir ikke noe problem å avstå fra alkohol når du får så mye smak. 

Men de fleste drar på polet for å kjøpe øl med alkohol, og Nøisom Sjokoladestout tok kaka blant de overraskende få ølnyhetene i november. 

Vin dominerer listen denne gangen, og da er det fint å starte med den beste champagnen: Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Extra Brut.

Blant hvitvinene byr Von Buhl Kieselberg Deidesheim Riesling Grosses Gewächs 2016 og Nik Weis St. Urbans-Hof Riesling Saarfeilser Grosses Gewächs 2016 hver på sin måte på strålende valuta for pengene. 

På den røde siden er det beste kjøpet bordeauxen Ch. du Glana 2010. Her får du utrolig mye god vin for 345 kroner. Grillo Iole Schioppettino di Prepotto 2014  koster en hundrelapp mindre, og byr på en helt annen, men veldig mineralsk og spennende karakter. 

Portvin hører med på denne tiden av året og Graham's Quinta dos Malvedos Vintage 2012 finnes både i vanlig og halvflaske. Begge bør helst lagres, og er derfor et godt julegavetips til noen med en god kjeller. 

Barskapet får også godt påfyll denne gangen. To bittere signert Stig Bareksten, hvor Bareksten Old Fashioned Bitter er den beste. En tonic som gir gt-en nytt liv: Thomas Henry Elderflower Tonic. Samt en heftig rom, HSE Très Vieux Rhum Agricole og en whisky som tilhører de mer raffinerte, Deerstalker 13 YO Highland Single Malt

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her