TEST: Påfyll på øverste hylle

Test Nyhetene i basis november 2017

Påfyll på øverste hylle

I november er det 77 nye produkter på plass i polhyllene. De beste er i det øvre prissjikt. Men så er det jo snart jul. Den fulle oversikten finner du her.

Et av de mest imponerende innslagene blant novembernyhetene i basis er likevel et alkoholfritt øl. Gotlands Bryggeri Easy Rider Bulldog Non Alco IPA er rett og slett et usedvanlig godt øl som konkurrerer også med de fleste IPA-er med alkohol. 

Du kan derfor gå julebordsesongen trygt i møte med et slikt øl i kjøleskapet. Det blir ikke noe problem å avstå fra alkohol når du får så mye smak. 

Men de fleste drar på polet for å kjøpe øl med alkohol, og Nøisom Sjokoladestout tok kaka blant de overraskende få ølnyhetene i november. 

Vin dominerer listen denne gangen, og da er det fint å starte med den beste champagnen: Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Extra Brut.

Blant hvitvinene byr Von Buhl Kieselberg Deidesheim Riesling Grosses Gewächs 2016 og Nik Weis St. Urbans-Hof Riesling Saarfeilser Grosses Gewächs 2016 hver på sin måte på strålende valuta for pengene. 

På den røde siden er det beste kjøpet bordeauxen Ch. du Glana 2010. Her får du utrolig mye god vin for 345 kroner. Grillo Iole Schioppettino di Prepotto 2014  koster en hundrelapp mindre, og byr på en helt annen, men veldig mineralsk og spennende karakter. 

Portvin hører med på denne tiden av året og Graham's Quinta dos Malvedos Vintage 2012 finnes både i vanlig og halvflaske. Begge bør helst lagres, og er derfor et godt julegavetips til noen med en god kjeller. 

Barskapet får også godt påfyll denne gangen. To bittere signert Stig Bareksten, hvor Bareksten Old Fashioned Bitter er den beste. En tonic som gir gt-en nytt liv: Thomas Henry Elderflower Tonic. Samt en heftig rom, HSE Très Vieux Rhum Agricole og en whisky som tilhører de mer raffinerte, Deerstalker 13 YO Highland Single Malt

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen