Tester

Nytt brennevin på spesialpolet juni 2018

Sterkt, godt, vellagret og dyrt

Sterkt, godt, vellagret og dyrt

Det er dommen over spesialpolets nyheter i juni. Her finner du smaksnotatene.
Aase E. Jacobsen
19 Juni 2018 - 13:17

Selv om det er en god blanding av brennevinstyper og opprinnelse i toppen, er fellesnevneren at de er vellagrete og dermed har mye av slikt brennevins konsentrerte karakter. Men det er alltid ikke ensbetydende med perfeksjon. Det er El Dorados tre rom et godt eksempel på. Mens dette Guyana-destilleriets 25 år gamle rom er en opplevelse av de store, er deres single pot-utgaver Enmore og Port Mourant ganske rustikke og nærmest urene i aromaene, selv om konsentrasjonen er der, men ikke tilstrekkelig balansert til at det er noe å skrive hjem om. 

Det aller beste kjøpet er likevel en grappa, Sibona Grappa Barbaresco 2003, en sann lekkerbisken som er den perfekte avslutningen på et hvert måltid. 

Restaurantfavoritt Capovilla har en solid portefølje denne gangen, men ekstremt små volum. Fra 1 til 3 flasker av hver. Resten forbeholdes restaurantmarkedet. Disse fruktdestillatene er kostbare som et resultat av høy råvareinnsats og håndarbeid og ikke minst tre års modning i glassbeholdere.

Mest for pengene får du med Capovilla Distillato di Albicocche - altså aprikos - men størst utfordring i form av intensitet byr Capovilla Distillato di Prugnolo Gentile (slåpebær) på. Og det til tross for at alkoholprosenten er normale 41.

Selv om forbruket av absint er lite i dag, det er stort sett bare i bruk av bartendere, er det umulig å komme utenom Illsint Absint fra Oss Craft Distillery - den konkurrerer med de aller beste franske. Rasende god med andre ord.

På side 3 finner du smaksnotatene for de 37 brennevinene som er testet. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her