Tester og tips om vann

Vann fra springen har nesten aldri vært så omtalt som nå - her finner du de beste tipsene og testene av vann!
Redaksjonen
22 Mars 2010 - 10:13

Varselslampene har gått for fullt for folk i hovedstaden - en av våre hverdagsdelikatesser, vann rett fra kranen, er ikke lenger trygt å nyte!

Men fortvil ikke!
 
Det finnes mange gode alternativer for deg som ikke tar sjansen på kranvannet.
 
Vann den nye trenden
For noen år siden var det ikke mange som ville ha trodd at vann på flaske skulle bli den suksessen som det har blitt i Norge.
 
Nå skal vi være helt ærlige - vi har faktisk jevnt over veldig godt vann tilgjengelig rett fra springen. Ikke minst vet vi å sette pris på det etter å ha vært ute på reise i utlandet.
 
Siden midten av 90-tallet har tilbudet av forskjellige flaskevann formelig eksplodert, og det å velge rikitg vann til riktig anledning kan være vanskelig.
 
Apéritifs testpanel gjennomførte i 2006 en stor test av vann, både med og uten kullsyre, med og uten smak.

Se selv hvordan din favoritt gjorde det i vanntesten 2006.

Gode tips
Befolkningen i Oslo blir nå anbefalt å koke vannet i minst tre minutter før det benyttes.
 
De fleste som har smakt kokt vann, er enige i at det lett får en flat og ufrisk smak, og det er ikke like fristende som den duggfriske drikken vi er vant til.

Vi i Apéritif vet råd!
 
Det er faktisk enklere enn du tror å lage ditt eget delikate smaksatte vann - se bare denne artikkelen.

Van(n)vittige artikler
Du kan finne en rekke gode artikler på temaet vann i Apéritif sin dedikerte seksjon om denne krystallklare drikken.
 
Her vil du lære om forskjellen på vann i kran og på flaske, få gode tips til servering og oppbevaring, eller hva med å sjekke hvilken kranvann som ble kåret som det beste i landet?
 
Hva er egentlig vann?
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her