Til neste vilt- eller biffmiddag må du prøve denne

Til neste vilt- eller biffmiddag må du prøve denne

Denne chilenske kraftpakken byr på utrolig mye smak for 196 kroner og finnes i 181 polutsalg.

Torres Vigno Carignan 2015 kjennetegnes av veldig stor konsentrasjon, masse mørk frukt, god sødme, men også god friskhet og faste tanniner. Med 14,5 prosent alkohol er den en kraftig sak, men syrene og mineralpreget løfter den opp fra det massive preget. Den smaker derfor veldig annerledes fra det meste av chilensk rødvin du har smakt – altså viner laget av cabernet sauvignon, carmenere eller også syrah. Den oppleves mer autentisk rett og slett, og det kommer igjen av at den er laget av carignan-druer, som ble plantet i Maule på 1940-tallet i kjølvannet av det kraftige jordskjelvet.

Den er altså ikke like autentisk som pais, men har et helt annet potensial for kraft og konsentrasjon, spesielt fra de gamle buskbeskjærte plantene. Den gir også viner med god syre, som er ettertraktet i dette solrike klimaet.

Vigno er en felles satsing fra nå 15 vinprodusenter som har vinmarker i Maule, i det sørlige Chile, med ønske om å vise fram denne druens potensial.

Les mer om Vigno her

Torres var en av initiativtakerne og etablerte seg allerede i 1979 i Curico, rett nord for Maule, og ikke i Central Valley som så mange andre den gangen. I 2007 kjøpte de en stor eiendom i Maule, som nå er plantet med 20 hektar, ikke bare carignan, men også carmenere og malbec.

Denne Vigno-vinen er også verd å prøve 

Siden første forsøk med Vigno som ble offisiell i 2010 - da Maule nok en gang var rammet hardt av et jordskjelv, har Torres valgt en ny løsning for sin vin, den består nå av 100 prosent carignan, hvilket har gitt vinen ekstra intensitet.

Det skjer mye i Chile for tiden

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Torres Vigno Carignan 2016

Produsent:
Miguel Torres
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Chile
Område:
Maule
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
4314001
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen