Tirsdag 24. april - En fantastisk smaking

Smak hele 12 toppviner fra Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé, fra de meget velrenommerte og  anerkjente produsentene Regnard og de Ladoucette. Blant vinene skal du også smake produkter som foreløpig ikke er tilgjengelige på polet. En helt spesiell kv
Redaksjonen
31 Mars 2001 - 18:22

Våren nærmer seg, og hva annet enn flotte friske hvitviner i toppklasse passer vel bedre da? Denne kvelden kan du nemlig møte Etienne Defossé fra de Ladoucette som vil presentere hele 12 viner fra Sancerre og Pouilly-Fumé i Loire, samt viner fra chablisprodusenten Regnard. For alt dette skal du bare betale kr 398. Det hele skjer i Festsalen Oslo Militære Samfund tirsdag 24. april klokken 19.30.

Nedenfor finner du eksakt hva du skal smake. Mange av produktetene er varer du ikke finner på Vinmonopolet.

Dette seminaret er nå fulltegnet.

Regnard 
34525 Chablis Regnard -97,  kr 176,20
36297 Chablis Grand Regnard -99, foreløpig ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 196,00
Chablis Grand Regnard -96, ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 196,00
34526 1er Cru Vaillons -98,  kr 234,00
36296 Pic 1er -90, foreløpig ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 340,00
Chablis Grand Cru Valmur -90, ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 410,00
 
de Ladoucette 
34524 Sancerre Comte Lafond -99,  kr 186,80
40356 Sancerre Comte Lafond, Grand Cuvée (magnum) -97, kr 464,40 
40355 Pouilly Fumé -98, kr 202,40
Pouilly Fumé Grand Millésime -96, ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, 253,00
2880 Baron de L, Ch. du Nozet -97,  kr 358,40
Nectar -90, ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 217,00

Anerkjente produsenter
de Ladoucette er en av de mest anerkjente produsenter i Pouilly-Fumé og har tilhørt Ladoucette- familien siden slutten av 1800 tallet. Baron Patric de Ladoucette har bidratt til å bevise at viner fra  Sancerre og Pouilly-Fumé har sin plass helt i verdenstoppen. Han står også bak velkjente Château  du Nozet i Pouilly-Fumé hvor blant annet vinen "Baron de L" lages.

Regnard er en av Chablis' eldste og velrenommerte hus som ble etablert allerede i 1860 av Zephir  Régnard. Huset eies og drives i dag av Baron Patric de Ladoucette. I Chablis lager Régnard sine  viner på den tradisjonelle måten og uten bruk av eikefat.

Noen av vinene du skal smake
Sancerre Comte Lafond - de Ladoucette
Druene er utelukkende sauvignon blanc. Moderne glasstankgjæring ved 16 grader C i 6 til 8 uker. Deretter bunnfallskontakt i 3-6 måneder. Resultatet er en smaksintens, tørr og fruktig vin.

Sancerre Comte Lafond Grande Cuvée - de Ladoucette
Vinen er utelukkende sauvignon blanc og er laget på utvalgte druer fra byene Sancerre, Bué og Chauvignol i Loiredalen. Vinen representerer definitivt toppsjiktet av hva som produseres av Sancerre, samt på Ladoucettes vingårder.

Pouilly-Fumé - de Ladoucette
Pouilly-Fumé er produsert i byene Pouilly-sur-Loire i Nièvre-regionen i
Loiredalen. Moderne glasstanksgjæring ved 16 °C i 6-8 uker, deretter
bunnfallskontakt i 3-6 mnd. Det er ikke brukt eik for å bevare den friske og
fullstendige smak fra sauvignon blanc-druen. Pouilly Fumé var også kjent som
Napoléons favorittvin.

Baron de L
Denne prestisjevinen fra Patric de Ladoucette blir kun laget i de beste
årganger, av spesielt selekterte druer. Druestokkene skal være minimum 30 år
gamle, da blir intensiteten til druene optimale og vinen deretter. Kun 10 prosent av den totale produksjonen ved Château du Nozet benyttes til vinen Baron de L.

Chablis Régnard
Regnard benytter seg utelukkende av ståltanker. Det ønskes ikke at eikefat
setter sitt preg på vinen.

Chablis Grand Régnard
Den hardføre chardonnay-druen er eneste druetype i Chablis. Den modner utmerket på de solstenkte åssidene, hvor jordsmonnet er kalkholdig, med høyt innhold av fossile østers og andre skalldyr. Chablis Grand Regnard er laget av druer fra de eldste vingårdene, med mer konsentrasjon og dybde som resultat. Vinen er lagret på ståltanker for å beholde friskheten, samt øke levetiden. Legg spesielt merke til den runde flasken som er en kopi av flaskene som var vanlig på 1700-tallet.

Tirsdag den 24. april
Pris: kr 398
Sted: Festsalen Oslo Militære Samfund
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her