Vi har verdens beste fisk og skalldyr i Norge, og Geir Skeie vant tidligere denne uken Bocuse d'Or med en rett på nettopp torsk.
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Torsk med tapenade
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
200
g
2
ss
4
stk
30
g
4
stk
Fremgangsmåte
Del fisken i fire like deler. Skyll godt av fiskeskivene, og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm en spiseskje av oljen i en panne, og stek fisken i to minutter på hver side.
Stek skinkeskivene i en panne til de blir sprø.
Stikk ut fire rundinger av brødskivene, og stek brødrundingene i en panne med resten av olivenoljen. De skal bli gylne på begge sider.
Anrett rundingene på fire små tallerkener. Legg på ruccolasalat, torsk, tapenade og skinke.
Tips: Denne retten kan du servere som en deilig forrett for fire eller som hovedrett for to. Den sprø spekeskinken passer perfekt til hvit fisk.
Sendt inn av Apéritif
Foto: Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 Poeng
Ligier Crémant de Jura Blanc de Blancs Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Terras Gauda O Rosal 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Basisutvalget -
86 Poeng
County Line North Coast Chardonnay 2014
USA
Volum: 0.750 Pris: 329,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Schmitges Riesling Kabinett vom roten Schiefer 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 199,10 Basisutvalget

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP
Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)