Torskevin på tilbud

Disse to hvitvinene er både knallgode kjøp og knallgode til vinterens hvite eventyr, torsken.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Clotilde Davenne Chablis Les Temps Perdus 2007 (44096) fra Clotilde Davenne og Murgo Etna Bianco 2013 (56410) er veldig forskjellige, samtidig som de har flere fellestrekk.

Hvitvin med karakter
For det første er de topp til sjømat, og utmerkete til vinterens store blot, nemlig skreimølje.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

For det andre er de veldig godt priset, begge er satt ned med et par tiere hver seg. For det tredje er de hvitviner med karakter, og med klare spor etter stedet druene har vokst.

Chablis tør være kjent for de fleste, og at det er det høye innholdet av kalk og fossiler i jordsmonnet som gir vinene herfra en utpreget mineralsk karakter samtidig som syrenivået blir høyere enn for chardonnay fra "lettere" jordsmonn. Vår chablis som tidligere kostet nesten en femtilapp mer, er laget av økologisk dyrkete druer.

Økologisk gir mer mineraler
Jo mer naturlig jordbruk, jo mer mineralsk uttrykk får gjerne den endelige vinen. Som denne unge utgaven som blir aller best etter noen timer i karaffel eller et par dager etter at flasken er åpnet. Som all annen god chablis tåler den dessuten lagring.

Topp hvitvinsdrue
Etna er også viden kjent, men mer på grunn av vulkanutbrudd enn for hvitvin. Druene til Murgo Etna Bianco har vokst i de sør-østlige skråningene nedenfor denne fortsatt aktive vulkanen. Dette regnes som det beste området for hvitvin av den lokale druen carricante som kan gi vin av verdensklasse med stort lagringpsotensial. I vår vin har carricante fått selskap av den mer hverdagslige cataratto, som gjør den langt mer tilgjengelig, men fortsatt med et godt innslag av Etna Biancos typiske mineralske karakter.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Clotilde Davenne Chablis 2019

Produsent:
Clotilde Davenne
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
204,90 kr
Varenummer:
4409601
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Murgo Etna Bianco 2013

Produsent:
Tenuta San Michele
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
56410
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Murgo Etna Rosso 2013

Produsent:
Tenuta San Michele
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
159,60 kr
Varenummer:
1031101
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Murgo Etna Rosato 2008

Produsent:
Murgo
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
56409
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen