Toscanske gavepakker

Når denne vinen nå koster 139,90, er den plutselig blitt en naturlig del av den ukentlige handlekurven på polet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Poliziano Rosso di Montepulciano 2011 (33094) er imidlertid fortsatt i bestillingsutvalget, men hva gjør vel det når du får så mye vin for pengene. Her er det masse av deilig sangiovesekarakter, modne kirsebær, jordsmonn, krydder og trevirke, god fylde syre og tanninbitt. Egentlig det du trenger til et saftig stykke kjøtt, være seg fra lam, kalv eller okse. Eller hvorfor ikke elg?

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Bør ligge
Denne vinen hvis eneste ankepunkt er at den har noe merkbar alkohol, 14 prosent, finnes også i magnum, FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="78263" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_78263" BOTTLEVIEW="2"> som nå koster 60 kroner mindre enn før. Den perfekte gave til en toscanafrelst venn.

Også Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2007 (33093) er billigere enn før, og byr på svært mye vin for knappe to hundrelapper. Men den bør absolutt ligge litt, både for å svelge mer av fatpreget og for å mykne litt mer. Men bevares, får den en tur i en karaffel smaker den svært godt allerede.

Ny filosofi
Det er himmelvid forskjell mellom nåtidens Poliziano og den jeg møtte for snart 20 år siden på besøk i Montepulciano. Det er vanskelig å forstå at den magre vinen som ble fallbudt turistene fra hovedgaten i Montepulciano kommer fra samme produsent som dagens viner.

Poliziano er imidlertid ganske representativ for en rekke produsenter i Italia som tok skikkelig kvalitetsgrep fra midten av 80-tallet. Federico Carletti overtok etter faren og knyttet raskt bånd til konsulenter og universitetsprofessorer samtidig som han utnyttet moderne teknologi som på det tidspunktet ble tilgjengelig. Vinmarksarealet ble utvidet betydelig fra farens 50 hektar til dagens 120 samtidig som helt ny filosofi i vinmarken ble introdusert, blant annet dobling av beplantingstettheten. Til sammen har dette brakt Poliziano opp i teten for sitt område.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Poliziano Rosso di Montepulciano 2019

Produsent:
Poliziano
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
185,10 kr
Varenummer:
3309401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Poliziano Rosso di Montepulciano 2019

Produsent:
Poliziano
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
185,10 kr
Varenummer:
3309401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2016

Produsent:
Azienda Agricola Poliziano
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
300,00 kr
Varenummer:
3309301
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen