Michelin
Tre stjerner til Maaemo

Tre stjerner til Maaemo

For første gang i historien får Norge tre stjerner i Michelin-guiden. Og en ny i Oslo og en i Stavanger.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2016 - 11:27

At Maaemo får tre stjerner, at Oslo får en ny stjernerestaurant gjennom Kontrast og at Stavanger får sin første gjennom Re-naa, er akkurat det Norge trenger nå for å markere seg som en gastronomisk destinasjon på linje med resten av Norden.

Det kan ikke kalles annet enn en sensasjon at Maaemo mottar sin tredje stjerne bare litt over fem år siden åpningen. 

Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang mottok de tre stjernene med (tilsynelatende stoisk) ro. I en epost utrykker han tydelig at dette varmer godt: Det er en vakker drøm som oppfylles og den nye Michelin-guiden gjenspeiler det spennende bidraget den nordiske regionen gir til verdensgastronomien. Han legger til: Selv om det er en fantastisk utmerkelse å få tre stjerner, har vi ingen planer om å hvile på laurbærene og skal jobbe hardt for å pushe det norske kjøkken og bli enda dyktigere i det vi gjør.

At Kontrast og Mikael Svensson får sin første stjerne har vært et av de sterkeste ryktene foran den nye Michelin Nordic-guiden. Som altså også har vært utenfor storbyene. Dermed kan Svein-Erik Renaa i Stavanger høste sin første stjerne for sin restaurant Re-naa.  

Smalhans er Norges nye tilskudd på BIB-Gourmand-siden. Det er snakk om restauranter som gir ekstra god valuta for pengene.

Resultatet fra resten av Norden ble også klart i dag. Geranium i København fikk sin tredje stjerne samtidig med Maaemo.

Slik gikk det til da Geranium feiret fem år

Og Fäviken utenfor Åre i Sverige fikk sine to stjerner. 

Dette kan du oppleve på Fäviken

Nye enstjernere i Sverige er Sushi Sho (Stockholm), Borgholm (Øland), Upper House (Gøteborg) og PM & Vänner i Växjø. I Danmark: Kadeau (Bornholm), Fredriksminde (Præstø), Kong Hans Kælder (København) og Hennes Kirkeby's Kro (Esbjerg). 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her