Tre stjerner til Maaemo

Tre stjerner til Maaemo

For første gang i historien får Norge tre stjerner i Michelin-guiden. Og en ny i Oslo og en i Stavanger.

At Maaemo får tre stjerner, at Oslo får en ny stjernerestaurant gjennom Kontrast og at Stavanger får sin første gjennom Re-naa, er akkurat det Norge trenger nå for å markere seg som en gastronomisk destinasjon på linje med resten av Norden.

Det kan ikke kalles annet enn en sensasjon at Maaemo mottar sin tredje stjerne bare litt over fem år siden åpningen. 

Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang mottok de tre stjernene med (tilsynelatende stoisk) ro. I en epost utrykker han tydelig at dette varmer godt: Det er en vakker drøm som oppfylles og den nye Michelin-guiden gjenspeiler det spennende bidraget den nordiske regionen gir til verdensgastronomien. Han legger til: Selv om det er en fantastisk utmerkelse å få tre stjerner, har vi ingen planer om å hvile på laurbærene og skal jobbe hardt for å pushe det norske kjøkken og bli enda dyktigere i det vi gjør.

At Kontrast og Mikael Svensson får sin første stjerne har vært et av de sterkeste ryktene foran den nye Michelin Nordic-guiden. Som altså også har vært utenfor storbyene. Dermed kan Svein-Erik Renaa i Stavanger høste sin første stjerne for sin restaurant Re-naa.  

Smalhans er Norges nye tilskudd på BIB-Gourmand-siden. Det er snakk om restauranter som gir ekstra god valuta for pengene.

Resultatet fra resten av Norden ble også klart i dag. Geranium i København fikk sin tredje stjerne samtidig med Maaemo.

Slik gikk det til da Geranium feiret fem år

Og Fäviken utenfor Åre i Sverige fikk sine to stjerner. 

Dette kan du oppleve på Fäviken

Nye enstjernere i Sverige er Sushi Sho (Stockholm), Borgholm (Øland), Upper House (Gøteborg) og PM & Vänner i Växjø. I Danmark: Kadeau (Bornholm), Fredriksminde (Præstø), Kong Hans Kælder (København) og Hennes Kirkeby's Kro (Esbjerg). 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen