Michelin
Tre stjerner til Maaemo

Tre stjerner til Maaemo

For første gang i historien får Norge tre stjerner i Michelin-guiden. Og en ny i Oslo og en i Stavanger.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2016 - 11:27

At Maaemo får tre stjerner, at Oslo får en ny stjernerestaurant gjennom Kontrast og at Stavanger får sin første gjennom Re-naa, er akkurat det Norge trenger nå for å markere seg som en gastronomisk destinasjon på linje med resten av Norden.

Det kan ikke kalles annet enn en sensasjon at Maaemo mottar sin tredje stjerne bare litt over fem år siden åpningen. 

Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang mottok de tre stjernene med (tilsynelatende stoisk) ro. I en epost utrykker han tydelig at dette varmer godt: Det er en vakker drøm som oppfylles og den nye Michelin-guiden gjenspeiler det spennende bidraget den nordiske regionen gir til verdensgastronomien. Han legger til: Selv om det er en fantastisk utmerkelse å få tre stjerner, har vi ingen planer om å hvile på laurbærene og skal jobbe hardt for å pushe det norske kjøkken og bli enda dyktigere i det vi gjør.

At Kontrast og Mikael Svensson får sin første stjerne har vært et av de sterkeste ryktene foran den nye Michelin Nordic-guiden. Som altså også har vært utenfor storbyene. Dermed kan Svein-Erik Renaa i Stavanger høste sin første stjerne for sin restaurant Re-naa.  

Smalhans er Norges nye tilskudd på BIB-Gourmand-siden. Det er snakk om restauranter som gir ekstra god valuta for pengene.

Resultatet fra resten av Norden ble også klart i dag. Geranium i København fikk sin tredje stjerne samtidig med Maaemo.

Slik gikk det til da Geranium feiret fem år

Og Fäviken utenfor Åre i Sverige fikk sine to stjerner. 

Dette kan du oppleve på Fäviken

Nye enstjernere i Sverige er Sushi Sho (Stockholm), Borgholm (Øland), Upper House (Gøteborg) og PM & Vänner i Växjø. I Danmark: Kadeau (Bornholm), Fredriksminde (Præstø), Kong Hans Kælder (København) og Hennes Kirkeby's Kro (Esbjerg). 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her