Tysk gulløl til Norge

Tysk gulløl til Norge

Malting House henter tysk kvalitietsøl til Vinmonopolet og horeca.
02 Oktober 2012 - 16:30

– For et lite firma i en oppstartfase er det en stor ære og anerkjennelse å motta tilliten til et så viktig historisk bryggeri, sier daglig leder Jon S. Smith Johnsen i Malting House. Importselskapet har inngått en avtale om norsk distribusjon av øl fra bryggeriet Tucher Bräu i Nürnberg.

Tucher produserer hveteøl i flere varianter, pils og sesongøl som Bajuvator Doppelbock og juleølet Christkindlesmarkt Bier. I tillegg produserer bryggeriet flere andre spesialøl som vil komme til Norge etter hvert.

På Vinmonopolet blir Tucher Helles Hefe Weizen tilgjengelig i det faste sortimentet med en 50 cl boks fra 1. juli 2012, mens Tucher Pilsner og Hefe Weizen blir tilgjengelig på flaske til horeca fra midten av mai, skriver Maltung House i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vi er mer glad i det sterke

Tucher Bräu kan spore sin historie tilbake til året 1672. Da startet ølproduksjonen av hveteøl etter renhetsloven under navnet Städtisches Weizenbrauhaus. Rundt året 1856 ble bryggeriet overtatt av familien von Tucher, som ga bryggeriet navnet Freiherrlich von Tucher‘sche Brauerei. Allerede på den tiden var eksport viktig, og to tredjedeler av bryggeriets produksjon ble eksportert.

I dag blir Tucher eksportert til rundt 21 land, ølet har mottatt elleve gullmedaljer fra tyske DLG og er anerkjent før førsteklasses kvalitet

LES OGSÅ: Edelt metall til Nøgne Ø

Importfirmaet Malting House AS er etablert av Henrik Holst og Jon Sigurd Smith Johnsen. Sistnevnte er majoritetseier og daglig leder i firmaet. Han kommer fra stillingen som Senior Brand Manager hos Multibev, et selskap i Solera-gruppen. Her var han ansvarlig for øl-porteføljen. Han har jobbet i importbransjen siden 2005.

Henrik Holst forlot Eurowine og Solera-gruppen i 2011, og er eier og daglig leder i Holst Wines AS, som er minoritetseier i Malting House AS. Han har lang fartstid innen vin- og brennevinsbransjen i Norge, og var tidligere både deleier og deltaker i ledergruppen i Eurowine.

– Det har vært frustrerende at noen av verdens fineste øl ikke har vært tilgjengelig i Norge. Den kunstige grensen på 4,7 % har gjort at de fleste importører jakter volumprodukter, gjerne i pils-segmentet, som passer til norsk dagligvare. Fokuset for Malting House er sterkøl og vi ønsker å utvikle ignorerte segmenter, sier sier Holst og Smith Johnsen.

– Det er for eksempel trist at en stor ølnasjon som Tyskland ikke er representert i Norge med en altbier, en kölsch, en dortmunder, en münchener eller en rauchbier. Vi jubler for Vinmonpolets økende interesse for øl, og ser med glede frem til å kunne tilby nye og spennende øltyper til Vinmonopolet og horeca.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her