To tredeler av årsproduksjonen på 300.000 flasker skal være produsentens hovedvin. Inntil videre vil noen få viner fra de aller beste vinmarkene fortsatt blir lagt ut for salg, mens mesteparten av de beste druene skal inngå i hovedcuvéen som lanseres i juni 1998. Etter hvert skal supervinene "smeltes" sammen til en toppcuvée, men det blir ikke med det første, i følge slottets direktør August Kesseler som for øvrig har testet ut systemet gjennom sitt eget vingods. Med navnet sitt på etiketten lager han én Riesling og én Silvaner. Den første, som er tilgjengelig i Norge (BU 30232, kr 146), er en stram og fin riesling med svært fine syrer. Teknisk sett er det en QbA halbtrocken, men det står nok bare på etiketten fordi loven sier det. Silvaneren er en meget god og uttalt versjon av druen: Fin fylde og gode syrer med en touch sødme. Den nærmeste tiden er det derfor Schloss Reinhartshausens viner med de "gamle", blå etikettene som fremdeles gjelder. Erbacher Michelmark Riesling Kabinett trocken 1994 (BU 30233, kr 149) har utviklet rieslingpreg, mye mineraler, gode syrer og frisk finish. Prøv den til sommerens skalldyrretter. Tekst: Aase E. Jacobsen 22.08.98
Tysk revolusjon
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.
Les hele sakenEvents
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
For i det siste har han tatt steget videre.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele saken