To tredeler av årsproduksjonen på 300.000 flasker skal være produsentens hovedvin. Inntil videre vil noen få viner fra de aller beste vinmarkene fortsatt blir lagt ut for salg, mens mesteparten av de beste druene skal inngå i hovedcuvéen som lanseres i juni 1998. Etter hvert skal supervinene "smeltes" sammen til en toppcuvée, men det blir ikke med det første, i følge slottets direktør August Kesseler som for øvrig har testet ut systemet gjennom sitt eget vingods. Med navnet sitt på etiketten lager han én Riesling og én Silvaner. Den første, som er tilgjengelig i Norge (BU 30232, kr 146), er en stram og fin riesling med svært fine syrer. Teknisk sett er det en QbA halbtrocken, men det står nok bare på etiketten fordi loven sier det. Silvaneren er en meget god og uttalt versjon av druen: Fin fylde og gode syrer med en touch sødme. Den nærmeste tiden er det derfor Schloss Reinhartshausens viner med de "gamle", blå etikettene som fremdeles gjelder. Erbacher Michelmark Riesling Kabinett trocken 1994 (BU 30233, kr 149) har utviklet rieslingpreg, mye mineraler, gode syrer og frisk finish. Prøv den til sommerens skalldyrretter. Tekst: Aase E. Jacobsen 22.08.98
Tysk revolusjon
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Kvinnedagen feires med rødvin i både gryte og glass
Til heder for Amerikas matmor og kanskje verdens første kjendiskokk, Julia Child, server vi den franske klassikeren coq au vin.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom
Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an
Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen
Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.
Les hele sakenEn sjømatgryte som denne topper det meste
Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei
Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Så enkelt lager du pastaen selv
Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.
Les hele sakenBli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Denne retten kan serveres med eller uten fisk
Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige
Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.
Les hele saken