Uimotståelig sjarm

Ikke bare er dette en vin du ikke kan unngå å bli sjarmert av. Rimelig er den også.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Principio 2007 (56804) byr på deilige kirsebærtoner, flott kjøttfull frukt og tilsvarende saftighet. En deilig munnfull til de fleste anledninger. Like perfekt til sofakosen og til venninnekvelden som til søndagsmiddagen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Sjarmerende rustikk
Den lever så absolutt opp til navnet på råvaren. Druen ciliegiolo er nemlig oppkalt etter kirsebær som er dens primære aroma. Nå er ikke den alene blant italienske druer om disse tonene, men på den annen side er den heller ikke en endimensjonal kirsebærsaft. Her er også toner av jordsmonn og en lett rustisitet som bare understreker det sjarmerende preget.

Uoppdagete vinperler
Ciliegiolo er en lokal og undervurdert drue for Maremma som er den toscanske "solkysten". Den dyrkes imidlertid langt fra strendene, i det kuperte landskapet i det sørlige Maremma på grensen til Lazio. Mannen bak denne deilige vinen er Antonio Camillo som etter å ha gjort suksess for Poggio Argentiera litt lenger nord i Maremma, også satser på sine egne viner.

Siden han valgte sin barndoms dal som åsted for satsingen, er det ikke uventet at vinene lages med hjertet. Foreløpig lager han to viner, en rød og en hvit, fra til sammen fem hektar med vinmarker, både egne og leide. Og et godt bevis på at det fortsatt finnes uoppdagete vinperler.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Principio 2007

Produsent:
Poggio Argentiera
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
144,50 kr
Varenummer:
56804
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen