Kake
Uimotståelige kokosboller

Uimotståelige kokosboller

Ingen klarer å si nei til kokosboller. Denne oppskriften har en hemmelig ingrediens som gjør dem ekstra gode.
05 September 2013 - 06:15

Å lage kokosboller er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det viktigste er at dumed disse søtsakene jobber litt ekstra hurtig da gelatinen stivner nokså fort.

Men ikke for fort

Jeg jobbet selv kanskje litt for fort denne gangen slik at min gelatin ikke hadde «satt» seg skikkelig og dermed var marengsmassen litt for flytende. Resultatet blir da marengstopper som er litt mindre enn det jeg ville ønsket. Pirkete kanskje, men det er et tips å ta med seg.

Prøv en annen lekker oppskrift på kokosboller

Kokosboller er enkelt forklart en marengs med gelatin sprøytet oppå en kjeks og så trukket med sjokolade. Helt til slutt strøs kokos på.

Salt kjeks er tingen

Mange bruker Digestive-kjeks til å lage kokosboller, men personlig synes jeg de er for tykke og det blir en altfor mektig søtsak. Jeg er selv glad i å kombinere litt salt i søtsakene mine og har denne gangen valgt å bruke Ritzkjeks som bunn.

Du kan også helt fint bruke helt tynne kjeks som passer til ost. Diameter på kjeksene bør være mellom 3 og 4 cm.

TIPS: Du kan også lage kokosboller uten kjeks. Sprøyt da ut marengsen rett på et bakepapir og ha disse i kjøleskap eller fryser. Dypp dem i sjokolade ved å bruke en gaffel.

Hjemmelagde kokosboller

Hjemmelagde kokosboller

Fremgangsmåte

  1. Kokosboller:
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  3. Ha eggehviter i en mikser og miks dette på medium hastighet til eggehvitene begynner å bli stive. Ha så i litt og litt sukker. Etter at alt sukkeret er tilsatt, skal du piske i 2-3 minutter slik at du får en fin og stiv marengs.
  4. Bland gelatinplatene med ½ dl kokende vann, rør godt og hell dette i marengsen.
  5. Miks videre til massen begynner å tykne fint.
  6. Sprøyt massen ut på kjeks med en stor rund tyll og la dem stå og tørke.
  7. Lag glasuren.
    Dypp bollene ned i glasuren ved å holde fast i kjeksen. Legg bollen på en gaffel og skrap sjokoladen av kanten under kjeksen og sett den på et bakepapir.
  8. Sjokoladeglasur:
  9. Smelt sjokoladen over vannbad og ha i kokosfett. Kokosfettet tynner ut sjokoladen slik at den blir lettere å jobbe med. Rør godt.
Strø kokos over og server.
 
TIPS:
Du kan også lage kokosboller uten kjeks. Sprøyt da ut marengsen rett på et bakepapir og ha disse i kjøleskap eller fryser. Dypp dem i sjokolade ved å bruke en gaffel.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her