Ukens drink

Alma Latina

Denne drinken skal være med i verdensfinalen - du lager den enkelt hjemme

Denne drinken skal være med i verdensfinalen - du lager den enkelt hjemme

Klarer du ikke velge mellom daiquiri, pina colada og mojito! Her får du alle tre i en og samme drink, og navnet har en dypere mening enn bare å behage.
Aase E. Jacobsen
21 Mars 2020 - 13:00

Myntebladene  kommer fra mojito, ananas og kokos fra pina colada og sitrus fra daiquiri. Og det alle de tre drinkene har til felles er rom. 

Slik lager du kokossirup selv

I denne komposisjonen har bartender Antonio Fonseca på Tre 23 Bar i Bergen, brukt Barcardi 8 som er en fatlagret rom. Dermed kommer mer sødme inn i drinken. 

Les den dramatiske historien om da Bacardi forlot Cuba

Det er treenighet som er inspirasjonen for denne drinken som vant den norske finalen i Bacardi Legacy - drinkkonkurransen som samler deltakere fra alle verdenshjørner til verdensfinale i Miami som opprinnelig var planlagt til mai i år, men som nå er utsatt på ubestemt tid. Og trenigheten i dette tilfellet er altså de tre mest kjente romklassikerne av alle.

Men Antonio ga seg ikke med det. 

- Jeg ønsket å beholde den forfriskende smaksopplevelsen ved å tilsette noe helt annet og samtidig gi drinken en touch eleganse som jo er kjennetegnet for en klassisk drink. Elegansen fant jeg i fino sherry, forklarer han.

Den glade vinner Antonio Fonseca (tv) sammen med James Greig fra Bacardi Norge.

En dypere mening

Antonio forklarer navnet på drinken slik: Alma betyr sjel - og det er knyttet til en av betydningene av treenighet. Den andre betydningen er knyttet til selve ordet - et triangel er det sterkeste formen som finnes. Og for Antonio symboliseres det med mot, utholdenhet og det å feile. - disse tre ordene utfyller hverandre og hver eneste beslutning og handling vi gjør i våre liv. 

- Siden jeg deltok i Bacardi Legacy i 2017, har alt i livet mitt forandret seg og jeg kan underskrive på at disse tre ordene betyr mye for meg. Det er lett å håndtere mot og utholdenhet, men det siste, det å feile, er mye vanskeligere, forklarer han og fortsetter:

- Jeg vil bruke denne seieren til å rette søkelyset på hva det å feile kan føre til, som depresjoner. Derfor vil jeg snart sette igang en diskusjon om dette med håp om at folk får hjelp til å åpne seg og snakke om det som er vanskelig. Vi har alle våre mørke stunder, våre demoner som vi må bli kvitt. Vi står i dette sammen, så la oss hjelpe dem som trenger hjelp.

En drink trenger altså ikke bare være en drink - og en bartender er per definisjon i mange tilfeller viktigere enn psykologene. Så la oss håpe at barene snart kan åpne sine dører igjen.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her