UKENS DRINK: Ambrato & tonic

Ukens drink Ambrato & tonic

(Julie H. Amundsen)

Trenger du en pause fra gin tonicen eller spritzen? Prøv denne

Vermut er hot som bare det - i hvert fall på kontinentet, så nå er det på tide å hente fram denne 70-talls-slageren, som har fått en liten oppgradering.

Er du over 50 år har du sannsynligvis vært borti kombinasjonen av Martini bianco og tonic. Og like overbevist om at den aldri ville bli populær igjen. Men da må du tro om igjen, for vermut er veldig trendy på kontinentet, og rene vermutbarer popper opp som paddehatter. Det kommer nok snart hit også, i hvert fall er tilbudet av vermut på polet betraktelig større når enn bare for noen få år siden. 

Hekta på vermut allerede? Prøv denne

Martini Riserva Speciale Ambrato er et relativt nytt produkt fra en kjent bidragsyter på vermutscenen. Med denne har Martini børste støv av gamle tradisjoner fra den gang vermut var et håndverksprodukt. Den er basert på moscatovin fra Piemonte hvor denne søte vinstilen faktisk har DOCG-status. Moscatoen (uten bobler riktignok) er tilsmakt med tre ulike lokale malurtsorter ved siden av kamomille og kinin. Denne vermuten er dessuten laget på den gamle Torino-stilen som innebærer bruk av store eikefat for modning av urteekstraktene. 

Se våre andre drinkoppskrifter med vermut

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Ambrato & tonic

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
Martini riserva speciale Ambrato
10 cl

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen