UKENS DRINK: Comet

Ukens drink Comet

(Julie H. Amundsen)

Denne drinken kan erstatte desserten på julaften - eller når du har lyst på noe søtt og godt

Barsjef David Jancura på cocktailbaren Krongods i Oslo byr på denne litt uvanlige måten å skape full julestemning på.

Om du synes kombinasjonen av marsipan, stjerneanis, akevitt, appelsinlikør, sitronsaft  og pæresaft høres fremmed og litt mektig ut, tar du feil. Smaken er nemlig uforglemmelig god og forfriskende og tilbyr stor julestemning i en litt annen innpakning. 

David Jancura, barsjef Krongods. Foto: Julie H. Amundsen

Denne drinken er laget av barsjef David Jancura på cocktailbaren Krongods i Oslo. Han innrømmer å ha en preferanse for drinker med ekstra mye godsaker i , og denne versjonen som han har kalt Comet, passer inn i dette bildet. - Min absolutte favoritt er Golden Cadillac og jeg bestiller den så ofte jeg kan, smiler David som har vært sjef på baren i underetasjen på Nedre Foss Gård det siste halvåret. Her eksperimenterer han med klassikere og kombinerer med den rike historien til eiendommen. Nedre Foss Gård var mellom 1537 og 1672 et gods som tilhørte kongen - derav navnet.  

Davids favoritt som har gitt inspirasjon til ukens drink, er en 1950-talls klassiker som består Galliano, creme de cacao og fløte. Om det høres mektig ut, så er det fordi dette er en typisk after dinner-drink, og innen klassisk bartending skal en drink som nytes etter måltidet ha nok av alt for å kunne gi inntrykk. 

Ukens drink er derfor et veldig godt eksempel på en slik drink, bare mye friskere all den tid den også har syrlige elementer. Her får du mye julesmak i hver munnfull. 

Se andre oppskrifter på likørbaserte drinker

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Comet

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen