Ukens drink

Comet

Denne drinken kan erstatte desserten på julaften - eller når du har lyst på noe søtt og godt
Foto: (Julie H. Amundsen)

Denne drinken kan erstatte desserten på julaften - eller når du har lyst på noe søtt og godt

Barsjef David Jancura på cocktailbaren Krongods i Oslo byr på denne litt uvanlige måten å skape full julestemning på.
Aase E. Jacobsen
20 Desember 2019 - 13:00

Om du synes kombinasjonen av marsipan, stjerneanis, akevitt, appelsinlikør, sitronsaft  og pæresaft høres fremmed og litt mektig ut, tar du feil. Smaken er nemlig uforglemmelig god og forfriskende og tilbyr stor julestemning i en litt annen innpakning. 

David Jancura, barsjef Krongods. Foto: Julie H. Amundsen

Denne drinken er laget av barsjef David Jancura på cocktailbaren Krongods i Oslo. Han innrømmer å ha en preferanse for drinker med ekstra mye godsaker i , og denne versjonen som han har kalt Comet, passer inn i dette bildet. - Min absolutte favoritt er Golden Cadillac og jeg bestiller den så ofte jeg kan, smiler David som har vært sjef på baren i underetasjen på Nedre Foss Gård det siste halvåret. Her eksperimenterer han med klassikere og kombinerer med den rike historien til eiendommen. Nedre Foss Gård var mellom 1537 og 1672 et gods som tilhørte kongen - derav navnet.  

Davids favoritt som har gitt inspirasjon til ukens drink, er en 1950-talls klassiker som består Galliano, creme de cacao og fløte. Om det høres mektig ut, så er det fordi dette er en typisk after dinner-drink, og innen klassisk bartending skal en drink som nytes etter måltidet ha nok av alt for å kunne gi inntrykk. 

Ukens drink er derfor et veldig godt eksempel på en slik drink, bare mye friskere all den tid den også har syrlige elementer. Her får du mye julesmak i hver munnfull. 

Se andre oppskrifter på likørbaserte drinker

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Comet drinkoppskrift

Comet drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Sendt inn av David Jancura, Krongods

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her