UKENS DRINK: From the Sea

Ukens drink From the Sea

(Bilde: Matt Sills)

Denne drinken skal forsvare norske farger i VM. Du kan også lage den

Tang og sjøgress finner du i fjæra - eller i butikken i tørket form. Det er sammen med en røykpreget whisky ingrediensene i det som Julian Brady skal representere Norge med i bartender-VM.

Julian Brady fra Vaskeriet i Bergen vant med denne drinken tittelen som Norges beste bartender, foran Maroš Dzurus fra Himkok i Oslo og Kim Elise Ervik fra Harry Pepper Bar i Stavanger, i den nordiske finalen av World Class. Konkurransen er bedre kjent som det uoffisielle bartender-VM, som i år finner sted i Mexico i august.

Julian jobber til daglig på denne baren i Bergen

Julian Brady i aksjon. Foto: Matt Sills

 

Det var med to ulike drinker at Julian sikret seg seg seier. Først med sjøbrisinspirerte drinken som du finner oppskriften på nedenfor, og dernest med en cocktail som skulle fortelle en personlig historie. Til denne siste hadde Julian valgt en med ingredienser han hadde plukket i skogen der han bor, deriblant en sirup på einerkvister, olje av granskudd og Tanqueray 10. Tørris og mose samt skogslyder fra hodetelefonene satte dommerne tilstrekkelig i stemning til at drinken sikret Julian en norsk seier. 

Oppi all røyken og mosen befinner drinken To the forest seg. Foto: Matt Sills

 

Her kan du lese om fjorårets vinner av World Class 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

From The Sea

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
Talisker 10 yo
2 cl
tangsirup
1 stk
Sjøgress

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene i en shaker uten is og rist kraftig for at eggehviten skal blande seg med de andre ingrediensene og skape et fint skum. Ha i isbiter og rist videre. Sil over i et avkjølt glass, gjerne av typen coupette. 

Slik lager du havsalt infusert med sjøgress:
Ha like mengder havsalt og sjøgress eller tang i en morter. Knus slik at alt blandes godt. Spre det utover et bakebrett el.l. og la tørke over natten på et varmt sted. 

Slik lager du tangsirup:
Kok opp like deler sukker og vann samt en håndfull tørket sjøgress og la småkoke i ca 30 minutter. Avkjøl og sil. 

Råvarer:
Talisker 10 yo

Her finner du hundrevis av deilige drinker

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne drinkoppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen