Bransje
Cubansk bartender skal representere Norge i Havana og i World Class
Foto: (Jens Bredberg)

Cubansk bartender skal representere Norge i Havana og i World Class

Antonio Naranjo Nevares er fra Cuba, men jobber nå på Himkok i Oslo og vant likegodt norgesfinalen i Havana Club Cocktail Grand Prix. Samt i WorldClass Norway.
Aase E. Jacobsen
08 April 2016 - 10:51

Årets norske Havana Club-finale hadde 16 deltakere som leverte like mange tolkninger av oppgaven. Den var nemlig «å skape den neste klassiske cocktailen ved å mikse Cubas cocktailtradisjon og autentisitet med sine egne personlige erfaringer og bakgrunn».

Antonio Naranjo Nevares fra Himkok imponerte juryen mest ved å kombinere cubanske cocktailklassikere som blant annet El Presidente, med afrikansk vermut, Cream sherry og Umeshu sake til en drink han har kalt Criollo. Den tar han altså med seg til den globale finalen i Havana i slutten av mai.

Les om hvordan de jobber med drinker på Himkok

Han skal samtidig forberede seg til WorldClass 2016 som finner sted i Miami i september i og med at han nylig vant den norske finalen med sin WoOwW Xulio cocktail. 

Foto: Jens Bredberg

Den stolte vinneren sier: -Jeg er kjempeglad som får representere Norge i finalen i Havana. Konkurransen var hard, men det så ut som om juryen nøt hvert sekund. Cuba er selvfølgelig en del at min egen historie siden jeg er derfra, men nå får jeg muligheten til å observere hvordan kubanske bartendere lager klassikerne i dybden, så når jeg kommer dit vil jeg bruke alt Havana Club Grand Prix-ekspertene vil lære oss. Inspirasjonen til cocktailen min er Cuba og hvordan Cuba er blitt påvirket fra så mange kulturer som Afrika, Kina og USA, derav ingrediensene, og håper at denne ideen, kombinert med det jeg vil lære i Havana, vil hjelpe meg med å imponere dommerne en gang til.

-I den globale finalen vil Antonio bli bedre kjent med cubansk rom og cocktail av en eksklusiv gruppe håndplukkete, anerkjente mixologer gjennom to dager med workshops og masterklasser. Et besøk til Havana Club-destilleriet vil videre gi inspirasjon for Antonio før den intense konkurransen begynner, sier arrangør av den norske konkurransen Richard Düring, i Pernod-Ricard Norge. Han legger til: -Vinnercocktailen klarte virkelig å fange hjertet og sjelen til Cuba i et glass.

Dommerne som lot seg fange er Andy Louden, vinner av Havana Club Cocktail Grand Prix 2014 som også vil også være jurymedlem i finalen i mai. Andy jobber til daglig som Head Bartender på Blond Spot, St. Martins Lane. Også med i den fagsterke juryen er Chris Grøtvedt, barsjef på The Thief, og vinner av den norske finalen i 2014. Sist, men ikke minst Ben Reed fra CocktailCredentials UK, en av skaperne av det som i dag definerer britisk cocktailkultur. Han har i over 20 år trent flere enn 20.000 bartendere i 30 land og er i tillegg Rum Master.

Årets deltakere og jury. Foto: Jens Bredberg

 

Deltakere i den norske Havana Club-finalen:

Jens Strandell - Tango

Simon Theodor Selvik - No Stress

Frode Harring - The Tasting Room

Odd Fjeldsgaard Rasmussen - Vaskeriet

Kasper Lygre Gulbrandsen - Ujevnt

Antonio Naranjo - Himkok

Egil Örn Hermannsson - Aku Aku

Julian Brady - Vaskeriet

Øystein Gaasemyr - Nama

Mike Svengren - Bror Bar

Øyvind Rage - Bristol Bar

Jesper Rosvall - Broreman Bar

Slavomir Kytka - The Thief

Adrian Hinojosa Håland - Hvaskjer

Torbjørn Efteland - Lysverket

Marus Dzurus - Himkok

Criollo

Criollo
Ingredienser

5 cl Havana 7 Años
2,5 cl African Ruby Roiboos Vermouth
1,5 cl Cream sherry
2 cl Umeshu sake

Fremgangsmåte

Denne drinken shakes etter en metode som kalles Spanish throw – det betyr at drinken «kastes» mellom to shakere: Fyll to shakere med is og ha ingrediensene i den ene. Legg på sil og hell over i den andre. La det være god avstand mellom. Gjenta flere ganger. Hvis dette er for komplisert kan drinken helles fra glass til glass. Hell over i et rocksglass med is. Pynt med appelsinzest.

Denne drinken representerer Norge i Havana Club Cocktail Grand Prix 2016.

 

Sendt inn av Antonio Naranjo Nevares, Himkok

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her