Ukens drink
Denne kombinasjonen har du neppe prøvd før
Foto: (BlakeDavidTaylor)

Denne kombinasjonen har du neppe prøvd før

Mezcal, rødbeter og lime er en ny opplevelse for de fleste. Som anbefales på det sterkeste.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2017 - 14:15

For mange er selv mezcal mer enn dristig nok. Men det henger nok sammen med fordommer skapt av myter eller dårlige bekjentskaper. Den type håndverksmezcal som bartendere over hele verden omfavner er av et helt annet kaliber. I denne drinken er det brukt et relativt nytt merke, i hvert fall på det norske markedet. Men likefullt en mezcal som er laget  slik mezcal er blitt til gjennom århundrer. 

Les mer om hva som skiller mezcal fra tequila

Atenco Mezcal er laget av 100 prosent agave – for øvrig økologisk dyrket – som bakes i dype groper fylt med oppvarmete steiner. På toppen legges bananblader. Selve prosessen tar 3-5 dager. Det er en veldig tradisjonell måte å tilberede også mat på i Sør-Amerika. Den bakte agaven blir deretter most i en tahona som er en stor rund stein som dras rundt ved hjelp av hestekraft.

Her kan du lese mer om denne type håndverksmessige framstillingsmåte

Massen spontangjæres deretter i 1-3 uker. Og destilleres så to ganger i 300 liter kopperpanner og overføres til ståltanker for modning. Mezcalen tappes i flasker laget av resirkulert materiale.  Alt dette skjer i San Juan del Rio i Oaxaca, Mexico, en landsby som ligger ved 1500 meters høyde og som har lange mezcaltradisjoner.

Du kan selvsagt bruke din favorittmezcal eller også tequila i denne drinken, men den bør være av den fruktige hvite eller lyse typen. 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

The Blushing

The Blushing

Fremgangsmåte

Fyll et glass med isbiter. Hell over ingrediensene og rør om. Pynt med en limetwist eller limeskive.

Slik lager du rødbetesirup

Tips: Fukt glassets kant med litt lime og dypp i en blanding av like deler salt og sukker. Knips på glasset for å fjerne det overflødige. 

Råvare:
Utvalget av mezcal på polet

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Atenco

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her