UKENS DRINK: Le Gwamare Ti Ced Tonic

Ukens drink Le Gwamare Ti Ced Tonic

En siste smak av sommer før høsten tar overhånd

Romlikør med smak av ingefær og eksotisk sitron gir sammen med tonic en leskende og samtidig smaksintens avskjed med sommeren.

Romlikør eller Rhum arrangés - er smaksatt og lett søtet rom med fruktbiter i flasken. 

 

Denne tradisjonen finnes i de fleste franske ex-kolonier, som La Réunion, Mauritius, Madagascar og Martinique, og skiller seg fra «spiced rum» ved at den siste kun er tilsatt krydder. Slik rom som også kalles punch au rhum, er den perfekte ingrediens til tiki-drinker og selvsagt Ti punch.

Ti Arrangés de Ced' Gwamare Citron Gingembre er laget av Martinique- og Guadeloupe-rom tilsatt fersk ingefær og Galets-sitron fra La Réunion. Selv om den er lett søtet med sukkerrørsirup, snakker vi om en tørr rom, men med bare 32 prosent.

Cédric Brément

Bak Ti Arrangés de Ced' står Cédric Brément, en franskmann som i 2011 bestemte seg for å gi denne glemte kategorien et nytt liv. Han mintes barndommens familiefester hvor bestefaren laget sin Ti punch. Til å gjenskape minnene velger han det ypperste av tropiske frukter, som plukkes når de er i sesong og som «druknes» i Rhum Blanc Agricole AOC Martinique eller ved å blande inn andre typer håndverksrom. Dette skjer ved at frukten kuttes samme dag som den mottas, puttes på flaske for hånd og uttrekket finner derfor sted helt fram til flasken er tømt. Derfor er alle flasker datomerket. Men før romen tappes i flaskene modnes den i eikefat som har vært brukt til alt fra sauternes og rød bordeaux til sherry og whisky.

Her finner du flere likører fra samme produsent

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - få vårt gratis nyhetsbrev 

Le Gwamare Ti Ced Tonic

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

5 cl
Ti arranges de Ced Gwamare Citron Gingembre
10 cl

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen