Ukens drink

Mistress

Kickstart nyttårsfeiringen med denne knallrøde drinken
Foto: (Julie H. Amundsen)

Kickstart nyttårsfeiringen med denne knallrøde drinken

Den fruktige smaken gjør denne champagnecocktailen ekstra leskende. Den kan godt lages med andre typer musserende, men velg en ganske tørr versjon for maks eleganse.
Aase E. Jacobsen
31 Desember 2019 - 01:00

Det er David Jancura, barsjefen på Krongods, cocktailbaren i underetasjen på Nedre Foss Gård, som har laget denne herlig forfriskende champagnecocktailen for oss.

Barsjef på Krongods, David Jancura. Foto: Julie H. Amundsen

Kombinasjonen av Chambord - den unike franske bringebær- og bjørnebærlikøren - med syrlig tranebærjuice, vodka og musserende vin, er ikke bare forfriskende men også svært elegant. Som gir en topp start for den store kvelden. 

Se hvilke andre drinker du kan lage med denne likøren

Siden drinken inneholder en ganske søt likør, lønner det seg å velge en helt tørr boblevin av typen extra brut eller brut nature, om du vil ha en tørrere og mer elegant drink. Prosecco er ofte ganske søt, så være oppmerksom på dette når du skal velge «blandevann». Men for all del, bruk det du har av boblevin, for det er de andre ingrediensene som gjør denne drinken. 

Siden Chambord kun finnes i 13 polutsalg, og det er kort tid til nyttårsaften, kan du bruke en annen type bærlikør om Chambord ikke står i barskapet allerede. Creme de Cassis - solbærlikør - finnes i mange polutsalg - men gir en litt annen og mer intens smak enn Chambord.  

Her kan du se hvilken drink David foreslo til julekosen

Se våre andre oppskrifter på drinker med musserende vin

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Mistress drinkoppskrift

Mistress drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene utenom boblevinen i et røreglass med is. Etter å ha rørt i 20 sekunder, helles drinken i et champagneglass og toppes med boblevin (cava, prosecco eller champagne) etter ønske.

Pynt med appelsinskall.

Tips:
En helt tørr boblevin av typen extra brut eller brut nature gir en tørrere og mer elegant drink. Prosecco er ofte ganske søt, så være oppmerksom på dette når du skal velge boblevin. 

Tips:
Om du ikke får tak i Chambord, kan du bruke en annen type bærlikør. Creme de Cassis - solbærlikør - finnes i mange polutsalg - men gir en litt annen og mer intens smak enn Chambord. 

Her kan du se hvilken drink David foreslo til julekosen

Se våre andre oppskrifter på drinker med musserende vin

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av David Jancura, Krongods

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her