Ukens drink

Pikachu

En slik cocktail får fart på smaksløkene

En slik cocktail får fart på smaksløkene

Syrlig og frisk med god sødme og munnfølelse samt et lett kick fra stjerneanis, det er smakene denne signaturcocktailen fra oslorestauranten Südost byr på.
Aase E. Jacobsen
05 Juli 2019 - 13:00

Denne gule drinken som har farge fra de syrlige ingreidensene sitron, appelsin og pasjonsfrukt, er kalt opp etter en annen gul kjenning, Pikachu. - Når det gjelder navnet Pikachu kom det vel egentlig av at vi slet med å finne på noe navn. Vi hadde en gul drink og synes pikachu virket som et litt morsomt navn etter som vi er på en asiatisk restaurant, forteller barsjef Morten Nielsen på restaurant Südost.

Det var nok et godt valg for den er blitt en av restaurantens signaturdrinker. Den første generasjonen av Pikachu-fans er nå blant restaurantens gjester.  Og det virker ikke som om populariteten er for nedadgående. En av sommerens filmfavoritter for hele familien er nemlig Detektiv Pikachu.

Selv om barsjefen ikke mener en alkoholfri versjon kan bli like god, er det fortsatt mulig. Han mener at du da må bruke 1 cl mer av de andre ingrediensene for å kompensere for fraværet av rom og likør.  

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Pikachu drinkoppskrift

Pikachu drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingredienser unntak stjerneanis i en shaker. Rist først uten is, for å få et fint skum. Rist med is. Hell over i avkjølt glass

Riv litt stjerneanis på toppen og pynt med en hel stjerneanis.

Tips: Brenn gjerne stjerneanisen svakt med en gassbrenner for ekstra aroma og duft.

Vaniljesukkerlake:
Kok opp 1 liter vann med 1 kg sukker, rør til sukkeret er løst opp og legg oppi en vaniljestang. La trekke en stund. Avkjøl og hell over i en flaske med kork. La en bit av vaniljestangen være med. Holder fint flere uker i kjøleskap.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her