Ukens drink

Pikachu

En slik cocktail får fart på smaksløkene

En slik cocktail får fart på smaksløkene

Syrlig og frisk med god sødme og munnfølelse samt et lett kick fra stjerneanis, det er smakene denne signaturcocktailen fra oslorestauranten Südost byr på.
Aase E. Jacobsen
05 Juli 2019 - 14:00

Denne gule drinken som har farge fra de syrlige ingreidensene sitron, appelsin og pasjonsfrukt, er kalt opp etter en annen gul kjenning, Pikachu. - Når det gjelder navnet Pikachu kom det vel egentlig av at vi slet med å finne på noe navn. Vi hadde en gul drink og synes pikachu virket som et litt morsomt navn etter som vi er på en asiatisk restaurant, forteller barsjef Morten Nielsen på restaurant Südost.

Det var nok et godt valg for den er blitt en av restaurantens signaturdrinker. Den første generasjonen av Pikachu-fans er nå blant restaurantens gjester.  Og det virker ikke som om populariteten er for nedadgående. En av sommerens filmfavoritter for hele familien er nemlig Detektiv Pikachu.

Selv om barsjefen ikke mener en alkoholfri versjon kan bli like god, er det fortsatt mulig. Han mener at du da må bruke 1 cl mer av de andre ingrediensene for å kompensere for fraværet av rom og likør.  

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Pikachu drinkoppskrift

Pikachu drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingredienser unntak stjerneanis i en shaker. Rist først uten is, for å få et fint skum. Rist med is. Hell over i avkjølt glass

Riv litt stjerneanis på toppen og pynt med en hel stjerneanis.

Tips: Brenn gjerne stjerneanisen svakt med en gassbrenner for ekstra aroma og duft.

Vaniljesukkerlake:
Kok opp 1 liter vann med 1 kg sukker, rør til sukkeret er løst opp og legg oppi en vaniljestang. La trekke en stund. Avkjøl og hell over i en flaske med kork. La en bit av vaniljestangen være med. Holder fint flere uker i kjøleskap.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her