Ukens drink
Putt bacon i drinken. Det smaker sabla godt
Foto: (jrwasserman)

Putt bacon i drinken. Det smaker sabla godt

Bloody mary er en drink som tåler mye smaker - også bacon.
Aase E. Jacobsen
01 Desember 2016 - 10:18

Den eneste måten å få folk til å drikke tomatjuice er å servere den som en bloody mary med alkohol. Dette er kanskje en av de sunneste alkoholholdige drinkene som finnes. Den er jo helt uten tilsatt sukker. 

Men tomatjuice drikkes i store mengder også uten alkohol, og det er på fly. Lufthansa serverer over 200.000 liter tomatjuice i året - og bare 10 prosent mer øl. Undersøkelser viser at tomatjuice smaker mye friskere i lufta enn på bakkenivå. Ved 30.000 fot smaker det meste mindre, og det virker altså ekstra positivt for tomatjuice. Hangen til tomatjuice er altså biologisk betinget. 

På bakken smaker den imidlertid enda bedre med vodka som i den klassiske versjonen, med tequila som i en sangrita eller med litt skalldyrkraft oppi tomatjuicen til en bloody caesar. Hvis du har lyst til å være enda dristigere så kan du velge en røykpreget whisky. Men da blir kanskje baconskiven litt for mye av det gode.

Se våre andre oppskrifter på bloody mary

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev      

Bloody Mary med baconskive

Bloody Mary med baconskive

Fremgangsmåte

For beste resultat, fyll et mikseglass med is, fortsett med salt, pepper, Tabasco og Worcestershiresaus, så vodka, sitronjuice og tomatjuice. Rystes kraftigt, helles i et avkjølt glass, pyntes med selleristang og en baconskive - om du tør.

Tips1:
Du kan også røre drinken. Ha heller du ingrediensene over isbiter i et longdrinkglass. Rører rundt og serverer med selleri og evt. baconskive. 

Tips2:
Du kan også lage drinken med baconvodka eller whisky med røyksmak for ekstra trøkk.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her