UKENS DRINK: Rum old fashioned

Ukens drink Rum old fashioned

(Julie H. Amundsen)

Denne drinken varmer på flere måter

Alkoholsterk som alle andre old fashioned-drinker, men når den lages med vellagret rom, byr den på et streif av indian summer og det kommer godt med.

Old fashioned fikk fornyet interesse gjennom Mad Men-serien som trollbandt tvpublikum mellom 2007 og 2015. 

Serien henter handling fra 1960-tallet, men drinken er mye eldre enn som så. Navnet fikk den siden den minnet om den gamle måten å servere en Whiskey Cocktail på, nemlig blandet med sukker, bitter og vann, slik den beskrives i Jerry Thomas’ How to Mix Drinks fra 1862. Men den første old fashioned skal ha blitt mikset første gang i 1900 av bartenderen på Pendennis Club i Louisville, Kentucky til James E. Pepper, som både var medlem av klubben og bourbonprodusent. 

Det er altså amerikansk whiskey som er korrekt ingrediens, men siden det finnes like mange måter å lage den på som det finnes bartendere, er det helt innafor å bruke rom, spesielt siden rom ofte modnes i fat som har inneholdt bourbon/whiskey.

Se våre andre oppskrifter på old fashioned

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Rum old fashioned

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i et lavt glass fylt med is og rør til isen begynner å smelte. Ha i mer is og pynt med en bit appelsinskall.

Du kan også lage drinken i et røreglass med is og helle over is i serveringsglasset. 

Slik lager du sukkerlake:
Kok opp like deler sukker og vann og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og hell i en rengjort flaske med tett kork. Sukkelake holder seg svært lenge i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken. 

 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen