Ukens drink
Drinker med mindre alkohol er årets bartrend
Foto: (Jens Bredberg)

Drinker med mindre alkohol er årets bartrend

I den populære The Thief-drinken Vikings er det surøl som gjør den til et lettere alternativ.
12 Januar 2017 - 13:49

Mange spår at 2017 blir det store året for drinker med lavere alkohol – såkalt low ABV. Vi ser en økende trend at bartendere bruker mer sherry, vermut, øl og andre lavprosentsprodukter i sine drinker. 

Personlig er jeg en stor sherryentusiast og ikke minst meget glad i ulike typer øl.

En ølsort som jeg har falt for er belgisk surøl - bedre kjent som lambic. 

I The Thiefs nåværende meny The Movie List benytter vi oss av den letteste surølen fra produsenten Timmermans i en cocktail som er inspirert av tvserien Vikings. 

Timmermans Lambicus holder 4,5 prosent og har en balansert syrestruktur med litt sødme.    

Den nordiske inspirasjonen gjør ikke bare øl naturlig, men også akevitt, i dette tilfellet en fantastisk ulagret akevitt, Lysholm no. 52.

Videre får drinken bitterhet fra Angostura di Amaro, og sødme fra den klassiske mandelsirupen orgeat som er vanligst å bruke i tikidrinker

Hos oss serveres den i et vikinghorn laget av bukkehorn, men et vanlig høyt glass duger.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Vikings

Vikings
Ingredienser

2 cl Lysholm no. 52
2 cl Amaro di Angostura
2 cl Orgeat
Timmermans Lambicus

 

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser i shaker. Rist med is. Hell i glasset. Topp drinken med Timmermans Lambicus. Rør om.

Tips1:
Vi liker ulagret akevitt, men prøv gjerne med ulike typer. Dersom du prøver andre typer surøl,  kan det være nødvendig å balansere syren.  Om du ikke får tak i Angstura di Amaro, kan Averna være et godt alternativ.

Tips 2:
Dersom du ikke finner Orgeat som er en mandel- og kryddersirup – bruk Amaretto og sukkerlake for en lignende smaksopplevelse. Eller du kan lage den selv.

 

 

 

 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her