Ukens drink

Earl Grey Martini

Slik blir teen enda bedre

Slik blir teen enda bedre

Teen behøver altså slett ikke være varm - bare smake godt av nettopp te. Her er oppskriften du må prøve.
Aase E. Jacobsen
06 Desember 2019 - 14:00

Å tilsette smak til ulike typer brennevin, kalles gjerne å infusere blant bartendere. Ideen er ikke på død og liv å finne på noe nytt, men at det gir en drink det lille ekstra. Denne oppskriften hadde vært ganske ordinær uten. 

I tillegg er det så enkelt å få til at du kan gjøre det hjemme. Earl Grey kommer dessuten i mange varianter, så resultatet vil aldri bli helt likt fra gang til gang hvis du prøver ut ulike merker. 

Prøv gjerne en av de andre oppskriftene med infusering

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Earl Grey Martini

Earl Grey Martini

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en cocktaishaker med is, shake hardt, smak til og sil over avkjølt cocktailglass. Garner med sitronskall.
 
Earl-Grey Gin:
For å infusere gin med Earl Grey, bruk ca 6-8 teposer per 1/2 liter gin, la det trekke i en glassbeholder i 2-4 timer, og fjern teposene.
 
Gommesirup:
Sukkerlake laget av 1 del sukker og 1 del vann som varmes opp og røres til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl.
 
Tips: Legg en tynn skive sitron eller appelsin oppi og dryss over litt finmalt Eral Grey-te.
 

Sendt inn av Magnus Høydal

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her