UKENS DRINK: Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker
Ukens drink
(Bilde: Julie H. Amundsen)

Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker

Med noen enkle, men smarte grep lager du en drink som smaker langt mer enn den ser ut til.

Denne drinken ser kanskje ut som en negroni, men smaker mye mer og helt annerledes. Hemmeligheten ligger i at de forskjellige ingrediensene er tilført nye smaker.

Å smaksette ulike produkter er noe de fleste vil ha utbytte av å forsøke seg på. Det kan være å tilsette fryste bær til brennevin eller hetvin. Slik skapes en ekstra dimensjon av smaker som gjør det interessant å utvikle nye varianter av klassiske drinker. 

Kaffe og jordbær til frokost

Et godt eksempel på dette er drinken vi laget til restauranten på The Thief, Fru K.  Med The Morning Coffee ønsket vi å skape en lett og forfriskende aperitiff som passet for alle gjester. Det betyr ikke for spritsterk, med elegante smaker som samtidig er forfriskende for smaksløkene.

En typisk London Dry gin som Beefeater 24 passer veldig godt sammen med bær. Valget falt på fryste jordbær. Kaffe og jordbær høres kanskje litt spesielt ut, bortsett fra at det smaker godt til frokost, men den kaffeinfuserte vermuten skaper bitterhet som balanserer drinkens søte elementer som den lyse sjokoladelikøren og hylleblomstlikøren.

Resultatet er blitt en av en veldig frisk og lettdrikkelig cocktail som siden introduksjonen har vært Fru Ks absolutt bestselgende aperitiff.

 Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

The Morning Coffee

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

3 cl jordbærinfusert gin
1,5 cl kaffeinfusert tørr vermut
1,5 cl St. Germain
1 cl kakaolikør
Appelsin- eller sitronskall

 

Fremgangsmåte

Fyll et røreglass med is og tilsett ingrediensene. Rør i 20 sekunder. Sil over i et rocksglass med is eller et avkjølt martiniglass. Pynt med sitrusskallet. 

Jordbærinfusert gin:
Fyll 300 gram frosne jordbær i en beholder som tar 1 liter. Fyll på med Beefeater 24. La stå i 24 timer. Sil over i en rengjort flaske.

Kaffeinfusert tørr vermut:
Fyll 1 dl kaffebønner og 1 flaske tørr vermut (f.eks Dolin Vermouth de Chambéry Dry eller Noilly Prat) i en beholder som tar 1 liter. La trekke i fire timer. Sil over i en rengjort flaske. 

Tips:
Du kan bruke andre bær som alternativ til jordbær. 

 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen