Ukens drink
Te med noe godt i passer perfekt nå

Te med noe godt i passer perfekt nå

Kombinasjonen av aromatisk roiboos-te og whisky er det du trenger akkurat nå.
Aase E. Jacobsen
25 September 2015 - 14:24

Roiboos-te er et veldig populært koffeinfritt tealternativ. Den flotte røde fargen kan som her gi ekstra farge til en drink. Mye smak har den også som ofte utdypes med ulike smakstilsetninger.

Om du ikke får tak i akkurat den roisboos-teen som en av Norges aller beste bartendere gjenom tidene, Monica Berg, brukte da hun laget denne drinken, kan du lage din egen vri.

Og har du ikke en gammel parfymeflaske til å spraye Ricard-en på toppen av drinken, kan du bruke en hvilken som helst annen metode. Poenget er bare at det skal være en lett dusj.

Og selv om Monica har skapt en rekke andre nye drinker siden denne, mener hun fortsatt at den er en av hennes favoritter. For tiden jobber hun for Himkok, etter noen år i London, og er å treffe bak bardisken dann og vann.

Prøv gjerne Monica Bergs andre drinker

Kaleidoscope

Kaleidoscope
Ingredienser

4 cl Glenmorangie Original

2 cl friskpresset sitron

4 cl rooibos-te med vanilje, fersken, aprikos og ristet kokosnøtt

2 cl sukkerlake (2:1 av rørsukker)

1 dash Angostura

1 dash Ricard

Fremgangsmåte

Shakes, siles over i avkjølt cocktailglass. Ricard-en sprayes over tilslutt.

Monica Berg sier:

«Jeg liker ofte å bruke basebrennevinet som inspirasjon når jeg skal lage nye drinker, slik at drinken når den er ferdig, mer eller mindre gjenspeiler hovedkarakterene som allerede er der. Navnet valgte jeg fordi hjemmesiden til Glenmorangie tidligere var designet rundt kaleidoskopet, og jeg husker tilbake da jeg var liten at jeg alltid synes det var kjempemorsomt å leke med disse – alt ble så morsomt og pent sett igjennom et kaleidoskop. Det at fargen ble en perfekt Glenmorangie oransje var faktisk bare en bonus – litt flaks skal man jo ha.»

Les mer om Monica Berg her

Sendt inn av Monica Berg

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her