UKENS DRINK: Te med noe godt i passer perfekt nå
Ukens drink

Te med noe godt i passer perfekt nå

Kombinasjonen av aromatisk roiboos-te og whisky er det du trenger akkurat nå.

Roiboos-te er et veldig populært koffeinfritt tealternativ. Den flotte røde fargen kan som her gi ekstra farge til en drink. Mye smak har den også som ofte utdypes med ulike smakstilsetninger.

Om du ikke får tak i akkurat den roisboos-teen som en av Norges aller beste bartendere gjenom tidene, Monica Berg, brukte da hun laget denne drinken, kan du lage din egen vri.

Og har du ikke en gammel parfymeflaske til å spraye Ricard-en på toppen av drinken, kan du bruke en hvilken som helst annen metode. Poenget er bare at det skal være en lett dusj.

Og selv om Monica har skapt en rekke andre nye drinker siden denne, mener hun fortsatt at den er en av hennes favoritter. For tiden jobber hun for Himkok, etter noen år i London, og er å treffe bak bardisken dann og vann.

Prøv gjerne Monica Bergs andre drinker

Kaleidoscope

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl Glenmorangie Original

2 cl friskpresset sitron

4 cl rooibos-te med vanilje, fersken, aprikos og ristet kokosnøtt

2 cl sukkerlake (2:1 av rørsukker)

1 dash Angostura

1 dash Ricard

Fremgangsmåte

Shakes, siles over i avkjølt cocktailglass. Ricard-en sprayes over tilslutt.

Monica Berg sier:

«Jeg liker ofte å bruke basebrennevinet som inspirasjon når jeg skal lage nye drinker, slik at drinken når den er ferdig, mer eller mindre gjenspeiler hovedkarakterene som allerede er der. Navnet valgte jeg fordi hjemmesiden til Glenmorangie tidligere var designet rundt kaleidoskopet, og jeg husker tilbake da jeg var liten at jeg alltid synes det var kjempemorsomt å leke med disse – alt ble så morsomt og pent sett igjennom et kaleidoskop. Det at fargen ble en perfekt Glenmorangie oransje var faktisk bare en bonus – litt flaks skal man jo ha.»

Les mer om Monica Berg her

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen