UKENS KAKE: By på deilig sabayonne til dessert
Ukens kake

By på deilig sabayonne til dessert

I denne dessertoppskriften er det den luftige gratinerte eggedosisen som gjør susen.

I en ekte sabayonne skal det være tørr marsala - hetvin fra vestsiden av Sicilia. 

Les mer om denne nå så sjeldne vintypen

Her er oppskriften på ekte sabayonne

Men ofte lages den med hvitvin. Den blir litt lettere på den måten. Spesielt siden tilbudet av marsala i Norge begrenser seg til en søt type.  

Du kan godt prøve å lage den med en tørr madeira - hvis du vil ha den ekstra kompleksiteten som slik vellagret vin gir. 

Uansett er desserten såre enkel og dermed helt genial når du er fysen på noe godt og ikke har noe annet enn noen egg og frukt i kjøleskapet. 

Flere oppskrifter på sabayonne finner du her

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Sabayonne med frukt

Fremgangsmåte

Fordel frukten utover i et flatt ildfast fat som rommer ca 1,8 liter.

Ha eggeplommer og sukker i en ildfast bolle og sett den i vannbad over en kjele kokende vann. Visp den lett sammen.

Tilsett revet limeskall og vin og visp i ca 10 minutter mens vannet så vidt koker, til massen er lett, luftig og tykk nok til at vispen etterlater seg spor på overflaten.

Ta bollen ut av vannbadet og pisk inn fløten.

Hell eggeblandingen over frukten i stekefatet og sett det under en forvarmet grill. La det steke i 2-3 minutter, til toppingen er mørk gyllen. Server sabayonen straks.

Tips:
Ta gjerne med bringebær i fruktblandingen. Det gir ekstra friskhet. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen