Ukens kake

Kaldhevede kanelboller

By på nystekte kanelboller til frokost - for en start på dagen

By på nystekte kanelboller til frokost - for en start på dagen

Disse bollene kan du klargjøre før du legger deg, og så er sette dem inn i ovnen når du står opp. Det gjør deg til dagens mest populære.
Aase E. Jacobsen
26 Mars 2020 - 12:00

Men disse bollene kan også settes til heving tidlig på dagen - for eksempel mens du går en tur - og være klare til å mumses kort tid etter at du er hjemme igjen. De trenger bare 8 minutters steking.

Se våre andre oppskrifter på kanelboller

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Kaldhevede kanelboller

Kaldhevede kanelboller

Fremgangsmåte

Begynn med å blande sammen alle ingrediensene til fyllet. Sett til side.

Bolledeig:
NB Både melk og smør skal være kjøleskapskalde til denne deigen:

Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av melken. Tilsett resten av melken samt sukker, vaniljesukker og terninger av smør eller margarin.

Rør i melet og arbeid deigen smidig og jevn. Kjevle ut deigen på melet bakebord, deigen skal være ganske løs, men er den vanskelig å jobbe med, kan du arbeide inn litt mer mel.

Heving og utkjevling:
Skjær eller del deigen med pizzahjul i 8 cm store kvadrater. Legg en liten teskje fyll på hvert deigemne, og dra så hjørnene mot midten og klem ordentlig til. Legg bollene i muffinsformer og la dem heve i romtemperatur i ca. 2 timer - eller over natten.

Pensle bollene med sammenvispet egg og strø på perlesukker og hakkede mandler. Stek i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 8 minutter.

La dem avkjøle under kjøkkenhåndkle. Kanelbollene er fine å fryse.

Se våre andre oppskrifter på kanelboller

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her