UKENS KAKE: Denne klassikeren er mye lettere å bake enn hva du kanskje tror

Ukens kake Bærpai med vaniljekrem

(Olha_Afanasieva)

Denne klassikeren er mye lettere å bake enn hva du kanskje tror

Paideig, vaniljekrem og det du måtte ha lyst på av bær akkurat nå. Denne fleksible kombinasjonen vekker alltid kakeglede.

Det som er så fint med denne oppskriften er at du kan lage alt klart på forhånd, som paibunnen og vaniljekremen, og så bare sette den sammen når kaffen er klar. 

Du kan lage paien i porsjonsformer og pynte den med akkurat de bærene eller frukten du har mest lyst på akkurat nå. Foto: from_my_point_of_view

Siden bærsesongen nå er over, og alt befinner seg i fryseren, må du enten snylte på dine reserver, satse på butikkens utvalg av friske bær, eller velge de friske fruktene du har lyst på akkurat nå. Det er nesten ikke den frukt som fungerer i denne oppskriften. Tykk deilig vaniljekrem og sprø paibunn tar imot det meste av søt og/eller syrlig frukt.

Se våre andre søte paioppskrifter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Bærpai

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

stk
Denne paien kan fylles med de bærene du måtte ha for hånden.
Paibunn
150 g
2 ss
Eggekrem
4 dl
0.5 dl

Fremgangsmåte

Paibunn:
Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt til en fast deig, gjerne i en matprosessor. Avkjøl deigen noe og kjevle den ut mens den fortsatt er litt myk. Du kan også trykke deigen direkte ned i paiformen. Prikk deigen med gaffel for å unngå at den hever seg. Stek i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter til bunnen er svakt gyllen.
 
Eggekrem:
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen "sprekke". Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.
 

Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem og legg tett i tett med bær fra midten og utover til det er igjen et par centimeter til kanten. Pynt med sitronmelisseblader i feltet uten bær.

Mange flere kaker du kan bake finner du her

Lyst til lage en annen pai så finner du de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Olha_Afanasieva

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen