UKENS KAKE: Denne lekre festkaken kan du også klare

Ukens kake Multekake til den store festen

(Christian Brun)

Denne lekre festkaken kan du også klare

Selv om den er signert en av landets dyktigste konditorer, behøver du ikke være en veldig dreven kakebaker for å lykkes. Men nøyaktighet kommer godt med.

Denne nydelige kaken består av mandelbunn, ostekrem, marengs og bærgelé. Det er kanskje flere elementer enn hva du vanligvis bruker når du baker en kake til nyttårsfesten? Men fortvil ikke. Du kan bruke god tid på forberedelsene og lage de ulike delene flere dager i forveien, og ikke minst oppbevare kaken i fryseren fram til dagen den skal serveres. På selve dagen gjør du den siste finishen som å legge på marengsen, brenne den og pynt kaken etter behov.

Pass bare på at skibrenneren ikke er tom når pyntingen skal gjøres.

Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Multekake til den store festen

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Bunn:
Multegelé:
400 g
0.5 dl
Ostekrem:
300 g
Marengs:
200 g
multesyltetøy til å glasere kaken
stk
sjokoladestrimler
stk
makroner

Fremgangsmåte

Bunn:
Hakk mandlene sammen med hvetemelet i en foodprosessor. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend mandelblandingen inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott.

Hell røren over i en smurt springform på 22 cm i diameter og stek midt i ovnen på 180 °C i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.

Gelé:
Kjør bærene i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil slik at du får ut stenene. Du trenger 2 dl ferdig puré. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Hell alt over i en liten form så det blir 2–3 cm tykt.

Sett i fryseren til den stivner, det er ingen fare om den fryser. Kutt i biter og la dem ligge i fryseren til de skal brukes.

Ostekrem:
Bløtlegg gelatinen i vann i ca. 5 minutter. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprosessor. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og rør den godt inn. Du kan gjerne bruke en foodprosessor. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen ved hjelp av en slikkepott.

Marengs:
Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs.

Montering:
Løsne ringen fra kakebunnen. Vask ringen og plasser den på en flat tallerken med bakepapir under. Legg mandelbunnen i bunnen av ringen og fyll ostekrem til halvveis opp på ringen. Legg i biter med multegelé og fyll på med ostekrem til toppen av ringen. Stryk med en palett så kaken blir helt jevn. La kaken stå i fryseren over natten eller til den er gjennomfryst.

Ta kaken ut av fryseren ca. 4 timer før den skal serveres, og dekk toppen av kaken med multesyltetøy. Varm ringen med et varmt fuktig håndkle så den løsner lettere. Ringen må fjernes før kaken settes til tining i kjøleskapet. Før servering smører du marengs langs sidene av kaken, og brenner av med en gassbrenner. Dekorer kaken etter eget ønske. 

Makronene kan du lage selv

Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Christian Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen